21 April Mars Den Haag !

Door : | 0 Reacties | Op : 15-04-2018 | Categorie : SoSo Blog

Een nare situatie en ik denk hardop!

Zoals jullie uit eerder geplaatste artikelen hebben kunnen opmaken ben ik tégen een onafhankelijke Rif, maar wel een absolute voorstander van vrijlating van de Hirak-gevangenen. Of de Hirak-gevangenen (activisten) nou wel of niet door anderen voor politieke agenda’s zijn gebruikt etc. laat ik nu achterwege..inmiddels weten jullie wel hoe ik ertegenaan kijk !

Nu is het zo dat er een filmpje circuleert die gaat over het ‘vermoeden van misbruik van gevangenen’, heel zacht uitgedrukt.

Klakkeloos dingen aannemen is niet mijn ding, zo werkt mijn geest niet, dus heb ik onder het filmpje vragen gesteld in het Tmazight en mijn visie gedeeld. Zie hieronder:

“Salam

Regthoe nesh 3ad wa fhimar mien thazoem:

Ma thezoem adesend argoen i ina7bas (mo3takalin) nier thazoem gel 7oqoq nier thazoem jomhoria ? Nier thazoem eg guerra besh eddener thamsar em Syrië ?
Ta wad7am enner nieshan, bla tgarwid qa nesh oe7rer medewm fahmar walakin qoer ma t3awadam thi7ozja en nidan.

Menie edzjan inni iegf n3adan edesiwran besh enessen manaja tiedhet nier ellaa. Menni jedzan inni i joeshen/ i kassin zi thoedrien nsen? Awied l7oja/daliel shee7..wissewar waha so qamom.

Mara thenem agomd i jiena7bas, oeshem essen l7oqoq, oeshem l7oqoq i sha3b eqqanar ekidwam, walakin merra thazoem jomhorija oe zid o zied menna jenni wajtiri 3amas!

O b nasba ina7bas edesend argoen in sha Allah.”

Een inhoudelijke reactie bleef helaas uit ! (Wellicht dat iemand alsnog een inhoudelijke reactie kan geven/plaatsen !) Ik kan dus niet bevestigen of de inhoud van het filmpje op waarheid berust. Voor hetzelfde geld is dit filmpje het leven ingeroepen om mensen tegen elkaar op te zetten en om fitna te veroorzaken; het zou niet de eerste keer zijn ! Bovendien merk ik aan sommige reacties dat men probeert in te spelen op emoties, dat mensen worden opgehitst en dat men oproept tot een (heilige, gerechtvaardigde) oorlog en dat kan toch zeker niet de bedoeling zijn ?! ‘Sgedtmath shwayt ra3qar enwam !’

Sabr (geduld) kan ik alleen maar toejuichen, maar ook sabr heeft een grens. Indien uit betrouwbare bronnen (lees: betrouwbare onderzoeken, betrouwbare verklaringen van slachtoffers) blijkt dat er mensonterende taferelen gaande zijn dan is daarmee de grens overschreden. Mensonterende taferelen worden noch getolereerd noch geaccepteerd. Het verzoek dan ook aan Koning Mohamed VI om direct in te grijpen !

Op 21 april zal er in Den Haag een mars plaatsvinden voor de vrijlating van de Hirak-gevangenen ! Allah jatlaq sra7hom.

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: