9 Besmettingen: Trump Spreekt van ‘Vreselijke Uitbraak’ In Nieuw-Zeeland

Door : | 0 Reacties | Op : 18-08-2020 | Categorie : SoSo Blog

“You’ve seen what’s going on in New Zealand?” Trump said of the island nation, which went months without any new covid-19 cases. “Big surge in New Zealand. It’s terrible. We don’t want that.”

“De Amerikaanse president Donald Trump heeft tijdens een verkiezingscampagne uitgehaald naar Nieuw-Zeeland. Hij zegt dat het land het virus onder controle wist te krijgen, maar inmiddels kampt met een ‘vreselijke uitbraak’. Trump zegt er echter niet bij dat er in Nieuw-Zeeland ‘slechts’ 22 mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus, tegenover ruim 170.000 in de Verenigde Staten.

Trump zegt dat het ‘succesverhaal van Nieuw-Zeeland op de voorpagina’s van alle kranten stond’ maar het land inmiddels kampt met een ‘grote stijging’ van het aantal besmettingen. Daarover schrijft The Guardian.

‘Wij willen dat voorkomen’

“Nu zeggen ze ‘oeps'”, vertelt de president tijdens een verkiezingscampagne in de Amerikaanse staat Minnesota. “Het is vreselijk, wij moeten dat hier zien te voorkomen. Dit virus is een onzichtbare vijand dat we nooit naar Europa en de rest van de wereld hadden moeten laten komen vanuit China”, zegt Trump.

Trump noemt de recente opleving van het virus in Nieuw-Zeeland een ‘vreselijke uitbraak’. Ter vergelijking: in Nieuw-Zeeland werden gisteren negen nieuwe coronabesmettingen geconstateerd, tegenover bijna 42.000 in de Verenigde Staten.

Het is voor het eerst dat de Amerikaanse president Nieuw-Zeeland noemt in een toespraak. In Nieuw-Zeeland zijn, vanwege vroeg en hard optreden tijdens de eerste virusuitbraak, slechts 22 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Met ruim 170.000 doden kent de Verenigde Staten juist het hoogste dodental ter wereld. Ruim 20 procent van alle coronapatiënten is in de VS overleden.

Nieuwe uitbraak

Nieuw-Zeeland was 102 dagen virusvrij maar vorige week werden er toch weer vier nieuwe besmettingen gemeld. Inmiddels is het aantal besmettingen naar aanleiding van de nieuwe uitbraak opgelopen tot 58. De autoriteiten weten nog niet hoe het virus weer in Nieuw-Zeeland is opgedoken. Medewerkers die aan de grens werken en internationale vracht afhandelen worden uitvoerig getest om de oorsprong van het virus te herleiden.”

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/opmerkelijk/artikel/5177918/trump-coronavirus-opleving-nieuw-zeeland-9-besmettingen

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/quarantaine-kampen

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: