‘Advocaten Van Kroongetuige Nabil B. En Peter R. de Vries Staan Op Dodenlijst’

Door : | 0 Reacties | Op : 04-12-2020 | Categorie : SoSo Blog

(*Update: Advocaat Inez Weski)

Zorgt wel weer voor publiciteit! Of er echt een dodenlijst in omloop is weten we natuurlijk niet, maar het is in elk geval niet verdachte Taghi waar De Vries en de advocaten van kroongetuige Nabil B. voor moeten vrezen lijkt mij uit onderstaand artikel!

Peter R. de Vries:

,,Als ik de gedetailleerde ontkenning tegenover de boodschap van de politie leg, ben ik geneigd om het te geloven. Als het allemaal niet waar is, waarom zou hij dan die moeite doen. Kennelijk heeft hij het gevoel dit te moeten weerspreken, dat maakt het voor mij waardevol.”

‘Taghi Ontkent Aanslagplan Op Peter R. De Vries: ‘Dit Is Een Verzinsel’

Ridouan Taghi ontkent dat hij plannen heeft om Peter R. De Vries te laten vermoorden. Dat heeft de meest gezochte crimineel in een bijzonder persoonlijk bericht laten weten aan De Vries, meldt de misdaadverslaggever vanavond. ,,Dit is pure onzin.” Het Openbaar Ministerie (OM) wil niet reageren.

,,Ik heb geen reden om jou iets aan te doen”, schrijft Taghi volgens De Vries in de boodschap die De Vries nu via Twitter deelt. De misdaadverslaggever meldde gisteren dat hij op een dodenlijst staat van Taghi. Maar dat klopt niet, meldt de crimineel aan De Vries: ,,Peter, met schrik en verbazing las ik het nieuws dat ik volgens politie en justitie opdracht heb gegeven om jou te laten liquideren. Daar is niets van waar. Dat is een regelrecht verzinsel! Pure onzin! Ik heb geen enkele reden om jou iets aan te doen. Je kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wilt, zonder dat je ook maar enig gevaar van mij hebt te duchten. Ik heb 100.000 procent niets tegen jou”, aldus Taghi volgens De Vries. ,,Als ik de gedetailleerde ontkenning tegenover de boodschap van de politie leg, ben ik geneigd om het te geloven. Als het allemaal niet waar is, waarom zou hij dan die moeite doen. Kennelijk heeft hij het gevoel dit te moeten weerspreken, dat maakt het voor mij waardevol.”

Taghi daagt de politie uit ‘om met informatie te komen’. ,,Dat kunnen ze niet, want die is er ook niet: het zijn allemaal leugens. Ik denk dat het hun opzet is om mij met dit soort berichtgeving te framen, mij in de beeldvorming als volksvijand neer te zetten.”

Of de informatie van politie en justitie inderdaad niet klopt, is onbekend. Een woordvoerder van het OM wil niet op de zaak ingaan.

De Vries: “Opmerkelijk: Ridouan Taghi, Nederlands meest gezochte voortvluchtige crimineel heeft in een persoonlijke boodschap aan mij krachtig ontkend dat hij mij wil laten liquideren: ‘Pure onzin! Justitie probeert mij te framen…’.”

https://www.ad.nl/binnenland/crimineel-taghi-ontkent-aanslagplan-op-peter-r-de-vries-dit-is-een-verzinsel~aec42962/

‘Advocaten Van kroongetuige Nabil B. en Peter R. de Vries Staan Op Dodenlijst’

De advocaten die kroongetuige Nabil B. vertegenwoordigen in het Marengo-proces staan op een dodenlijst van de onderwereld, schrijft De Telegraaf vrijdag. Ook misdaadverslaggever Peter R. de Vries zou moeten vrezen voor zijn leven.

'Advocaten van kroongetuige Nabil B. en Peter R. de Vries staan op dodenlijst'
‘Advocaten van kroongetuige Nabil B. en Peter R. de Vries staan op dodenlijst’

Het strafproces Marengo gaat over meerdere liquidaties en pogingen daartoe. In september 2019 werd de toenmalige advocaat van kroongetuige B., Derk Wiersum, doodgeschoten toen hij zijn woning verliet. Eind vorig jaar werd hoofdverdachte Ridouan T. opgepakt in Dubai.

De huidige advocaten van B., Onno de Jong en Peter Schouten, zijn door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) ingelicht over de dreiging, die gelinkt wordt aan hun werkzaamheden in het proces tegen T.

De Jong en Schouten zeggen in gesprek met De Telegraaf dat zij “gewoon hun werk blijven doen”. Schouten noemt de dodenlijst “een vervelend bericht”, maar geen reden om zijn werkzaamheden te veranderen.

Advocaten vinden dat ze te weinig informatie krijgen

Volgens Schouten hebben hij en De Jong te weinig informatie ontvangen van de NCTV en zouden ze alleen “in algemene termen” op de hoogte zijn gebracht van de dreiging. “Als beoogde slachtoffers hebben wij recht op volledige, gedetailleerde informatie”, vindt Schouten.

Het nieuws zet B. verder onder druk, aldus de raadsman. De kroongetuige zou bang zijn dat hij zijn huidige advocaten kwijtraakt, nadat eerder Wiersum en zijn broer Reduan B. al werden geliquideerd.

De Vries heeft nog niet gereageerd op het artikel in De Telegraaf. Hij treedt in het Marengo-proces op als vertrouwenspersoon van kroongetuige B.

https://www.nu.nl/binnenland/6094534/advocaten-van-kroongetuige-nabil-b-en-peter-r-de-vries-staan-op-dodenlijst

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/om-ridouan-t-heeft-dodenlijst-met-namen-van-journalisten-en-officieren

http://www.sosokitchen.nl/vervolg-aivd-taghi-terrorismekaart

Update: 5 december 2020

‘Advocaten Kroongetuige Op Dodenlijst’

Advocaat Inez Weski van Ridouan Taghi vindt dat het van groot belang is voor alle partijen in het Marengo-proces dat ‘grondig en voortvarend onderzoek’ wordt gedaan naar doodsbedreigingen van de advocaten van kroongetuige Nabil B.. De twee advocaten hebben van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) te horen gekregen dat ze op een dodenlijst staan van de onderwereld. Dat bevestigde advocaat Peter Schouten vrijdag na berichtgeving in De Telegraaf.

Valse informatie

Volgens Weski is onderzoek naar de bedreiging van groot belang voor de rust van alle partijen en voor het Marengo-proces.

Weski zegt het vermoeden te hebben dat dit soort berichten ‘vooral in het licht van zittingen in Marengo naar buiten worden gebracht.’ Ze wijst er verder op dat de bronnen voor dit soort berichten ‘helaas volstrekt oncontroleerbaar zijjn’.

In het verleden bleken dergelijke berichten na onderzoek soms op valse informatie te berusten, zoals in het geval van de moordopdracht die Willem Holleeder in 2016 op zijn zussen en Peter R. de Vries zou hebben gegeven. De bron van die informatie zei het verhaal te hebben verzonnen om naar een andere gevangenis overgeplaatst te worden.

Anderhalve maand geleden

Schouten zegt in het NOS Radio 1 Journaal dat hij anderhalve maand geleden op de hoogte is gesteld. Ook zijn collega Onno de Jong en misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die Nabil B. bijstaat als vertrouwenspersoon, zouden ernstig gevaar lopen.

De advocaten zijn kritisch over de NCTV, omdat die geen details geven over de dreiging. Het zou gaan om een concrete dreiging die verband houdt met het Marengo-proces tegen Ridouan Taghi en andere verdachten.

Nabil B. is kroongetuige in het Marengo-proces. In september 2019 werd B.’s eerste advocaat Derk Wiersum geliquideerd bij zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert. Eerder werd ook de broer van Nabil B. geliquideerd in Amsterdam.

https://www.crimesite.nl/advocaten-kroongetuige-op-dodenlijst/

Update: 17 april 2021

Netwerkmeting Bij Weski Na Tweet Over Taghi Van Peter R. De Vries (UPDATE2)

17 april 2021Netwerkmeting bij Weski na tweet over Taghi van Peter R. de Vries (UPDATE2)

In de zoektocht naar Ridouan Taghi heeft de recherche op een dag in mei 2019 alle telefoonverkeer van alle mensen die in de buurt van de straat waren van het kantoor van zijn advocaat Inez Weski laten analyseren. Dat was naar aanleiding van een tweet van Peter R. de Vries. De Vries maakte op 14 mei 2019 wereldkundig door justitie te zijn gewaarschuwd voor een doodsbedreiging van Taghi.

Door @Wim van de Pol

Het verslag over de speurtocht naar de verblijfplaats van Ridouan Taghi geeft een inkijkje in de methodes waar de recherche over kan beschikken, als zij dat noodzakelijk acht. Het maakt zonneklaar dat privacygevoelige data van willekeurige burgers zonder meer bij de politie terecht kunnen komen, zonder dat die burger daar erg in heeft, terwijl dat in strijd is met de privacywetgeving.

Het onderzoeksdossier over de opsporingsmethoden tegen Ridouan Taghi kwam vrijdag ter sprake tijdens de zitting van het Marengo-proces waar in totaal 17 verdachten terechtstaan voor een serie onderwereldmoorden.

Dodenlijst

Peter R. de Vries stuurde op 14 mei 2019 het bericht de wereld in dat hem door het Openbaar Ministerie was gemeld dat hij op een dodenlijst van Ridouan Taghi zou staan:

In 2019 was er een grote klopjacht gaande op Taghi. Sinds lang voor die dag werd al de telefoon van een hele waslijst van contacten en mogelijke contacten van Taghi getapt. Ook waren er door de politie bakens onder auto’s van mensen geplaatst en waren er heimelijk microfoons bij bepaalde mensen in de auto gemonteerd.

Eén van deze mensen bleek op de dag van de tweet op bezoek te gaan bij de advocaat van Taghi, op een kantoor aan de Westersingel te Rotterdam.

Baken onder de auto

Advocaat Weski zei vrijdag op de zitting van het Marengo-proces dat er diezelfde dag tapgesprekken zijn opgenomen van deze persoon met meerdere anderen, waarin gesproken werd over de tweet van De Vries. De getapte persoon sprak volgens Weski zijn verbazing uit over het bericht. De Vries zou namelijk helemaal nooit iets negatief over Taghi hebben geschreven of gezegd.

De recherche hield ondertussen die 14de mei 2019 alles scherp in de gaten.

Middels een baken onder de auto stelden rechercheurs vast dat de getapte persoon tussen 12.07 en 13.56 parkeerde langs de Westersingel in Rotterdam. Van een fysieke observatie wordt geen melding gemaakt. Maar de recherche gaat er volgens de stukken van uit dat de persoon in die tijd bij Weski op kantoor is.

De recherche had nog meer ijzers in het vuur.

Netwerkmeting

Naderhand kon advocaat Weski in de stukken nalezen dat de recherche alle gsm-telefonie heeft geregistreerd van alle mensen die op die dag tussen 10.00 en 14.30 via een gsm-basisstation(s) op de Westersingel verliep. Dat wil zeggen: de gegevens over alle inkomende en uitgaande gesprekken van mensen die op of in de buurt van de Westersingel waren. Dat gaat ook over de gsm-communicatie met deze basisstations en hun telefoons als die niet aan het bellen waren, en alleen contact hadden met het netwerk. Onder die gegevens zijn onder meer hun simkaart-nummer, IMEI-nummer van hun mobiele telefoon, hun lokatie en hun provider.

Het aantal telefoons dat is geanalyseerd en vastgelegd moet enorm zijn omdat het ging om een gebied van enige kilometers rond de Westersingel.

Het oogmerk was, zo noteert de recherche in het dossier, de verwachting dat de gevolgde persoon op het kantoor van Weski zou gaan bellen of appen met de voortvluchtige Ridouan Taghi. De verwachting was dat hij dat zou doen met een toestel waarop de encryptiesoftware van Sky-ECC was geïnstalleerd. De recherche kon zo’n contact met Taghi echter niet vaststellen.

De informatie over de bedreiging van De Vries door Taghi kwam volgens De Vries vanuit justitie en politie. Advocaat Weski heeft aan het Openbaar Ministerie de vraag voorgelegd of er nu echt sprake was van een dodenlijst waar De Vries op zou staan of dat de informatie alleen een middel was om ‘ruis’ te creëren, in de hoop dat personen rond Taghi aanwijzingen zouden gaan loslaten die de recherche op zou kunnen vangen.

Vijf Sky-telefoons

De netwerkmeting in de omgeving van de Westersingel in Rotterdam leverde niets over Taghi op, zo heeft het Openbaar Ministerie inmiddels laten weten. Er bleken die dag wel vijf Sky-telefoons in dat gebied actief geweest te zijn.

Van deze toestellen heeft de politie vervolgens tot een jaar terug alle verkeersgegevens opgevraagd. Die gegevens zijn allemaal bij de politie terechtgekomen terwijl de gebruikers geen voorwerp waren van een strafrechtelijk onderzoek.

Sterker: de telefoon- en verkeersgegevens van álle voorbijgangers die op die dinsdag de Westersingel passeerden zijn bij de politie terechtgekomen.

Wat er verder met die gegevens is gebeurd is onbekend. Ze zijn wel door de politie vastgelegd. Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, en het Europese Hof van Justitie, hebben in een aantal uitspraken gesteld dat dit soort verkeersgegevens persoonsgegevens zijn waar politie niet, en ook niet een officier van justitie, zomaar beslag op kan leggen.

Anders dan in andere onderzoeken heeft het Openbaar Ministerie in het geval van de zaak tegen Taghi het dossier over de bijzondere opsporingsbevoegdheden niet digitaal aangeleverd. Advocaat Weski heeft op een politiebureau de stukken kunnen inzien. Er is ook nog een geheim dossier over opsporingsmiddelen. De rechter-commissaris heeft ruim 2.000 pagina’s aan ingezette onderzoekstechnieken onthouden. Die zullen misschien wel nooit openbaar worden in verband met de gevoeligheid van de materie, schreef de rechter-commissaris.

https://www.crimesite.nl/netwerkmeting-bij-weski-na-tweet-over-taghi-van-peter-r-de-vries/

Update: 18 april 2021

Politie registreerde alle Sky-telefoons in Nederland (UPDATE)

18 april 2021Politie registreerde alle Sky-telefoons in Nederland (UPDATE)

Tijdens de zoektocht naar Ridouan Taghi had de politie in 2019 al een zogeheten “printertap” op Sky-ECC. Taghi’s advocaat Inez Weski haalde tijdens de regiezitting van het Marengo-proces voor de rechtbank in Amsterdam afgelopen vrijdag een proces-verbaal aan waarin de recherche dat schrijft. Met een printertap wordt bedoeld dat werd geregistreerd welke toestellen met Sky (met elkaar) communiceerden. Advocaat Weski zei vrijdag dat desgevraagd het Openbaar Ministerie ‘geen opheldering’ heeft gegeven over de aard en omvang van die printertap.

Door @Wim van de Pol

De politie spreekt volgens Weski over deze ‘printertap’ in een proces-verbaal over de netwerkmeting van alle mobiele telefoons in een deel van het centrum van Rotterdam rond het kantoor van Weski, op 14 mei 2019. Ook werd een jaar aan verkeersgegevens van vijf Sky-telefoons uit dat gebied nagekeken. In het gebied zijn zeker drie andere advocatenkantoren en ook andere geheimhouders gevestigd over wie de politie geen informatie mag verzamelen. Besloten was tot die meting nadat Peter R. de Vries op Twitter had gemeld, dat justitie of politie hem had verteld, dat hij op een dodenlijst van Ridouan Taghi zou staan.

De politie nam volgens dat proces-verbaal aan, dat op het kantoor van Weski een contact van Taghi met Taghi zou gaan communiceren met een Sky-telefoon wat overigens volgens het proces-verbaal kennelijk niet gebeurde.

Weski heeft de rechtbank verzocht het Openbaar Ministerie op te dragen een schriftelijke verslaglegging te maken over de details rond deze actie. En ook om op te helderen of de dodenlijst waar De Vries op zou staan nog verder is onderzocht. Het is niet duidelijk hoeveel mensen en instellingen geraakt zijn door die zoektocht in de gegevens uit die netwerkmeting.

Re-sellers

De politie dacht dat Taghi, of mensen uit zijn kring, gebruik maakten van telefoons met software van de encryptiedienst Sky-ECC. Dat is een encryptiedienst die recent door de politie is gehackt. Nu blijkt dat in 2018 de politie in de speurtocht naar Taghi al volop bezig was Sky en re-sellers van Sky-software te onderzoeken. Uit het dossier over bijzondere opsporingsbevoegdheden die in het onderzoek naar Taghi zijn gebruikt blijkt dat de politie probeerde uit te vinden waar SKY-ECC toestellen door verkopers werden opgeslagen. Ook werden re-sellers van Sky-telefoons en bemiddelaars geobserveerd. Weski zei tegen de rechtbank dat ze meer informatie wil over de methoden die in die onderzoeken naar Sky-re-sellers zijn ingezet; het Openbaar Ministerie weigert daarin inzage te geven. Weski: ‘Ik wil ook weten wat er met in beslag genomen Sky-telefoons is gebeurd. Is er ten behoeve van het onderzoek naar verblijfplaats van mijn cliënt misschien malware geplaatst in Sky-telefoons of servers van Sky?’

In maart van dit jaar kwam naar buiten dat de politie erin is geslaagd gedurende enige tijd berichten te ontsleutelen die gebruikers van Sky verzonden. Sky bracht daarna een bericht naar buiten dat er via re-sellers besmette telefoons in omloop waren gebracht.

Database van de FBI

De FBI nam deel aan het internationale politieonderzoek naar Taghi.

Nu blijkt dat de Nederlandse politie in de speurtocht naar Taghi ook heeft samengewerkt met deze Amerikaanse federale politiedienst (en binnenlandse veiligheidsdienst). De FBI heeft volgens het Openbaar Ministerie de Nederlandse politie geassisteerd bij de zoektocht naar Taghi.

De FBI beschikt over een database waarin gezocht kan worden op gegevens en personen die op sociale media actief zijn. Op de zitting van vrijdag in het Marengo-proces bleek dat de Nederlandse politie in de zoektocht naar hoofdverdachte Ridouan Taghi in die database navraag heeft laten doen.

Taghi’s advocaat Inez Weski zei dat het gaat om een interne database gevuld met informatie over social media-accounts. De FBI zou bijvoorbeeld kunnen vaststellen of activiteit op bepaalde social media kan worden geassocieerd met een opgegeven zoekterm, zoals een e-mailadres. Weski vroeg de rechtbank om aan het Openbaar Ministerie op te dragen te vertellen welke informatie in het onderzoek naar Taghi met en door de FBI is gedeeld en wat het resultaat van de zoektocht in die database was en in welke zin de FBI dan nog meer geassisteerd heeft.

https://www.crimesite.nl/politie-registreerde-alle-sky-telefoons-in-nederland/

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/liquidatieproces-marengo-kijkt-vooruit-naar-nieuw-zittingsblok

http://www.sosokitchen.nl/nederland-haalt-server-sky-ecc-offline

http://www.sosokitchen.nl/gekraakte-berichtendienst-sky-wij-zijn-niet-gekraakt

http://www.sosokitchen.nl/prominente-kickbokser-jamal-ben-s-aangehouden-in-operatie-sky

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: