Update Al Aqsa: ‘Bab Al-Maghariba’

Door : | 0 Reacties | Op : 28-07-2017 | Categorie : SoSo Blog

Één van de poorten naar ‘Quds’: Jeruzalem is de ‘Bab Al-Maghariba’: de poort van de Marokkanen (de Dung Gate)

Ik neem een kijkje in de geschiedenis om te achterhalen waar de naam vandaan komt.

In 1099 (492 van de Islamitische jaartelling) namen Kruisvaarders de ‘Quds’: Jeruzalem in. De Orthodoxe Kerk en vele Christenen moesten het ook ontgelden, net zoals de Joden en Moslims die met elkaar leefden. In één week tijd werden naar schatting 70.000 Moslims vermoord.

Onder leiding van Salah Eddine Yousef ben Ayoub, beter bekend als Salah Eddine Ayoubi heroverde het leger Jeruzalem 88 jaar later in 1187 (583 van de Islamitische jaartelling) Jeruzalem kwam weer onder Islamitisch gezag te staan.

Salah Eddine Ayoubi deed het tegenovergestelde van de Kruisvaarders: de Kruisvaarders werden weliswaar uit de stad verwijderd, maar zij kregen grotendeels amnestie, inclusief een vrijgeleide. De Christenen en Joden die reeds in de stad waren, mochten hun religie blijven uitoefenen en werden door de Islamitische wetgeving beschermd.

De sterkste eigenschap van Salah Eddine Ayoubi was rechtvaardigheid in het aangezicht van macht. Rechtvaardigheid voor vriend, vijand en onderdaan. Salah Eddine betekent letterlijk ‘rechtschapenheid van het geloof’.

“Allah verbiedt jullie niet om met degenen die jullie niet bestrijden vanwege de godsdienst, en die jullie niet uit jullie woonplaatsen verdrijven, goed en rechtvaardig om te gaan. Voorwaar. Allah houdt van de rechtvaardigen.”

Soerah ‘Al Moemtahanah’: ‘Zij die ondervraagd wordt’  60:8

Het leger van Salah Eddine Ayoubi bestond uit Moslims die vanuit de hele wereld bijeenkwamen en ten strijde trokken om Jeruzalem te heroveren.

De Moslims uit de ‘Maghreb’: huidige Marokko waren degenen die vooraan in de rij stonden voor de poort van Jeruzalem. Dit is de reden dat Salah Eddine Ayoubi de poort naar de Marokkanen heeft vernoemd, de ‘Bab Al-Maghariba’.

Vanaf de komst van de ‘Al-Maghariba’ in het Heilige Land, was de opmaat naar een Marokkaanse wijk in Jeruzalem een feit. In principe kun je zeggen dat Marokkanen erfgenamen van Jeruzalem zijn.

Op YouTube vind je filmpjes van geleerden die over bovenstaande berichten. Je kunt natuurlijk ook in de Marokkaanse geschiedenisboeken duiken ! 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: