Alka3b Lagzal-Alkaab Lagzal-Gazellehoorns voorbereiding

Door : | 0 Reacties | Op : 29-12-2015 | Categorie : SoSo Blog

Het meest bekende koekje uit Marokko; Alka3b Lagzal. De Franse bezetters noemden het de ‘corn de gazelle’, de hoorn van de gazelle, vandaar dus de naam Gazellehoorn.

De vulling bestaat uit amandelen, oranjebloesemwater, boter, suiker en kaneel. Het deeg bevat ook oranjebloesemwater. De buitenkant is knapperig en de binnenkant is zacht-smeuΓ―g.

Het koekje kun je op verschillende manieren versieren. Ook kun je ervoor kiezen om het koekje met poedersuiker te bestrooien of helemaal niet te versieren.

De nieuwe trend is de uiteinde van het koekje tegen elkaar aan te plakken, een amandel in het midden te leggen en het koekje met honing te overgieten, nadat deze uit de oven komt.

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: