Appelcake/Appeltaart

Door : | 0 Reacties | Op : 22-12-2017 | Categorie : SoSo Blog

Vanochtend een simpele appelcake/taart gemaakt. Met deze onderstaande simpele ingrediënten kun je deze heerlijke taart ook snel op tafel toveren !

Recept:

Als maatbeker gebruik ik een glas met inhoud 200 ml (20 cl). Deze is geschikt voor een bakvorm met een diameter 24 cm. Boter en eieren dienen op kamertemperatuur te zijn.

A-4 eieren (wassen en droogdeppen)

B-1 glas suiker= 150 gram suiker (je kunt ook een deel gewone suiker en een deel basterdsuiker nemen. De cake kun je uiteraard naar wens zoeter maken)

C-1 glas roomboter= 200 gram boter (ongesmolten/ongezouten roomboter) In plaats van roomboter kun je 1 glas olie gebruiken. Dat is 200 ml olie.

D-snufje zout

E-snufje speculaaskruiden

F-1 pipetje roomboter/vanillearoma (dr.Oetker) Indien je deze niet in huis hebt neem je een zakje vanillesuiker of vanille-essence.

G-1 bakpoeder

H-2,5 glas bloem= 240 gram bloem (afgewogen zat ik er dus 10 gram naast, maar gemakshalve kun je 250 gram aanhouden)

Voor de vulling:

-3 Elstarappels

-1 zakje vanillesuiker

-suiker

-kaneel

-amandelschaafsel 

-poedersuiker

 

Bereidingswijze:

-De bakvorm voorbereiden (bekleden met bakpapier/invetten). Zie volgend artikel voor meer uitleg:

http://www.sosokitchen.nl/a-piece-of-cake-of-toch-niet-zo-simpel

-A t/m F met elkaar mixen. G+H gezeefd aan het beslag toevoegen. Mixen, totdat je een klontvrij, stevig beslag hebt. De appels laten ook vocht  los, dus dat beslag komt wel in orde.

-De appels wassen, schillen en in middelgrote blokjes snijden. Het zakje vanillesuiker, (gewone) suiker en kaneel naar behoefte met de appels vermengen.

-De bakvorm voor de helft met het beslag vullen en gladstrijken. De appelstukjes op het beslag verspreiden en afdekken met de rest van het beslag. Bestrooi met amandelschaafsel en ongeveer een afgestreken theelepel suiker.

– Bak de appelcake/taart voor een 1 uur en 15 minuten op 170 graden. Check met een prikker of de taart gaar is.

-Bestrooi de afgekoelde taart eventueel nog met poedersuiker.

 

Succes met bakken !

 

Tips:

In plaats van amandelschaafsel kun je appels nemen of een kruimellaag maken. Een kruimellaag maak je met bloem, boter en suiker. Je kunt eventueel ook voor noten of een notenmix met caramel gaan (hier zal ik nog een artikel aan wijden)

 

 

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: