Ataj; Marokkaanse Thee

Door : | 0 Reacties | Op : 16-11-2014 | Categorie : SoSo Blog

Ataj oftewel thee gepaard met na3na3, beter bekend als muntthee, is de nationale drank van Marokko.

Maar naast muntthee wordt ook thee met shhiba gedronken. Aan shhiba, bekend als absint-alsemkruid, wordt een aantal positieve eigenschappen toegekend. Het winterkruid zou onder andere koortsverlagend werken en de weerstand verhogen. Zwangere vrouwen wordt afgeraden shhibathee te drinken, omdat het spontane abortussen (miskramen) zou veroorzaken door samentrekkingen in de baarmoeder. Echter wordt tijdens de ‘kraamperiode’ aangeraden shhibathee te drinken, omdat de baarmoeder dan samentrekt, welke het genezingsproces bevordert. Daarnaast zou de winterkruid, zowel bij vrouwen als mannen, een gunstige invloed hebben op de vruchtbaarheid.

Ook aan munt wordt een aantal positieve eigenschappen toegekend. De heerlijk frisse kruid zorgt er onder andere voor dat hoofdpijn en misselijkheid verdwijnt.

Maar het belangrijkste vind ik toch dat munt de absolute smaakmaker is in thee of theemixen. Voor een extra lekkere ataj wordt de theepot tijdens het inschenken hoog gehouden, zodat er een schuimlaagje op de thee ontstaat.

Ataj, ataj, ataj….ik kan geen dag zonder !!!

 

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: