Baklava Kardemon-Piment met Steranijssiroop

Door : | 0 Reacties | Op : 12-01-2016 | Categorie : SoSo Blog

Dit is echt n blijvertje !!

Kardemom heeft een unieke kruidige, citroenachtige, zoete smaak en wordt ook in speculaaskruiden gebruikt. In het Oosten wordt kardemom als smaakmaker in koffie toegevoegd. In combinatie met piment, ‘kebaba’ genaamd in de Arabische keuken, die een soort kruising is tussen kaneel, kruidnagel en nootmuskaat, krijgt deze baklava een heerlijke smaak. Voor deze baklava heb ik walnoten genomen.

Beide specerijen worden zowel in warme, hartige als in zoete gerechten gebruikt.

De Steranijssiroop maakt dit zoet gebak helemaal af !

Bekijk ook artikel: ‘Baklava; nek van een oude man’

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: