Belgische Buschauffeur Opgepakt Nadat Hij Niet In Quarantaine Ging Na Vakantie

Door : | 0 Reacties | Op : 14-08-2020 | Categorie : SoSo Blog

De Belgische politie heeft vandaag in het Belgische Haaltert een man opgepakt die na een vakantie naar Macedonië niet in quarantaine ging. De buschauffeur ging na zijn trip meteen weer aan het werk. Dat is verboden.

Macedonië staat in België op de lijst met rode landen. Voor die landen geldt bij thuiskomst een verplichting om 14 dagen in quarantaine te gaan. Hij moet nu alsnog verplicht thuisblijven. Volgens burgemeester Veerle Baeyens gaat het om een zeer snelle en adequate reactie van de politie. De betreffende man, die nu alsnog wordt getest, riskeert een boete voor het niet naleven van de coronamaatregelen.

,,Het is natuurlijk de bedoeling dat de regels gehandhaafd worden”, zei de Belgische topviroloog Marc Van Ranst bij VTM Nieuws, als reactie op de gebeurtenis. De manier waarop had volgens hem wel anders gekund. ,,Men had die man natuurlijk ook kunnen bellen. Het is altijd een moeilijke balans om zulke dingen te handhaven, maar we mogen de slinger toch ook niet te ver de andere kant laten uitgaan. Dit is is geen politiestaat en dat mag het ook niet worden.”

Dringend advies

In Nederland geldt nog geen verplichte quarantaine na een reis naar een risicogebied. Daar wordt wel aan gewerkt. Quarantaine wordt wel dringend geadviseerd. Eerder deze week meldde minister De Jonge ook dat mensen die na bron- in contactonderzoek in beeld komen als mogelijke nieuwe besmettingsgevallen verplicht in quarantaine moeten. Dat voorstel is na veel kritiek echter weer in de koelkast gezet.

https://www.ad.nl/buitenland/belgische-buschauffeur-opgepakt-nadat-hij-niet-in-quarantaine-ging-na-vakantie~ac036f5a/ 

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/quarantaine-wordt-verplicht-voor-wie-nauw-contact-had-met-coronapatient

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: