Loempia; Garnalen met Groenten en Bereidingswijze Loempia’s

Door : | 2 Reacties | Op : 02-08-2013 | Categorie : SoSo Blog

Wikipedia omschrijft een loempia als: “een van oorsprong Chinees gerecht dat onder meer in de Chinese, Indonesische, Vietnamese en Thaise keuken wordt geserveerd.”

De loempiavel die uit water, tarwebloem, olie en zout bestaat is al voorgegaard en kun je dus ook rauw als een pannenkoek eten !
De Engelse naam van loempia is ‘egg roll’, omdat er naast bovengenoemde ingrediënten soms ook een ei aan het loempiavel wordt toegevoegd.
De Thaise keuken kent daarnaast ook nog de loempia van rijstvellen; van deze rijstvellen maakt men koude Vietnamese loempia’s.

De Loempia wordt meestal als snack of voorgerecht gegeten en iedere keuken kent verschillende varianten van de loempia.
Zo heb ik ook mijn eigen varianten en is de garnalenloempia er een van. Nog lekker chilisaus of zelfgemaaktse sojadip erbij en smullen maar !

loempia bereidingswijze 1loempia bereidingswijze 2loempia bereidingswijze 3loempia bereidingswijze 4loempia bereidingswijze 5loempia bereidingswijze 6loempia bereidingswijze 7loempia bereidingswijze 8loempia bereidingswijze 9loempia bereidingswijze 10loempia garnalen 1loempia garnalen 3

Comments (2)

  1. posted by narzis28 on 02-08-2013

    Mmmmmmmmmm het ziet er lekker uit meid ,recepttttt pleas

    • posted by SoSo Kitchen on 03-08-2013

      Hallo Narzis,
      Het recept volgt zo gauw mogelijk. Hou t gewoon even in de gaten.
      Dankjewel meid !!
      Groetjes :wink:

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: