Biscuit-Cake

Door : | 0 Reacties | Op : 22-05-2015 | Categorie : SoSo Blog

Toen ik aan deze taart begon, wist ik niet dat ik eigenlijk een Moscovisch had gemaakt. Ik wilde een wat stevigere, kruimelige biscuit, net zoals bij de tulband.
Moscovisch gebak is wat korreliger van structuur dan biscuitgebak door het gebruik van boter. Het is buitengewoon geschikt om er allerlei soorten taarten van te bakken.
Moscovisch gebak zit tussen biscuitdeeg en cake in; het bevat minder boter dan cake en is daardoor minder zwaar. Doordat er boter in zit, is het wel iets steviger dan biscuit; vandaar dat het ook erg geschikt is om er bijvoorbeeld rozijnen doorheen te doen.

Ik heb een springvorm van 24 cm genomen en 6 eieren gebruikt. Voordat het beslag de oven inging moest ik er wel even goed over nadenken. Zowel boven- en onderzijde wilde ik heel vlak hebben, geen bubbels, het deeg moest helemaal gaar zijn en de cake wilde ik mooi hoog hebben. Wat te doen ??, want het beslag was eigenlijk meer geschikt voor een springvorm met een diameter van 26 cm…moeshkilatoen kabiratoen hahaha….ik ging ff denken en bedacht een trucje en sobhanAllah het gebak kwam er perfect uit !
De cake noemde ik een biscuit-cake, omdat ik vond dat de cake tussen een biscuitdeeg en cake inzat. Daarna raadpleegde ik Google en kwam tot de conclusie dat ik een Moscovisch had gemaakt !

 

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: