Bouchiyar-Bouchiar

Door : | 0 Reacties | Op : 30-05-2021 | Categorie : SoSo Blog

Bouchiyar is weer helemaal in! Bouchiyar ook wel ‘mghanfer of mghamer’ genoemd. Elke streek hanteert zijn eigen benaming. Een soort van stevige, hele luchtige pancakes-beignets-brood. Als kind was ik dol op de traditionele variant. Er bestaat ook een vloeibare variant. Bouchiyar werd meestal met speciale gelegenheden gemaakt. De traditionele variant bestaat uit bloem, griesmeel, zout, suiker, gist en water. Maar je kunt ook het sfenzj-recept aanhouden en ook nog eieren en roomboter toevoegen.

Recept:

-500 gram bloem

-250 gram griesmeel (sfenzj-recept: ook bij halvering ingrediënten 100 gram griesmeel aanhouden)

-1/2 (halve) kleine theelepel zout

-1 theelepel suiker

-1 theelepel droge gist

-400 ml water en extra om te kneden. Kneed tot een soepel deeg.

-1 grote eetlepel olijfolie (als laatste door het deeg kneden)

Het moet een plakkerig deeg zijn, maar tegelijkertijd een stevig deeg, wat steviger dan sfenzj.

Minimaal een uur laten rijzen. Handen invetten met olie en bolletjes vormen (150 gram per bol) Je kunt ze uiteraard nog groter maken. Koekenpan met wat olie besprenkelen. Deegballetjes platdrukken en in een koekenpan aan beide kanten op een middelmatig vuurtje bakken. Tot slot met roomboter en honing serveren. Je kunt er uiteraard ook gebakken amandelen op strooien of gewoon met stroop, jam etc. serveren.

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/recipe/sfenzj

Zie afbeeldingen:

Verder kneden tot een soepel deeg.

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: