Chocoladetaart in de maak !

Door : | 0 Reacties | Op : 29-01-2018 | Categorie : SoSo Blog

Deze chocoladetaart bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten, dus ook geen toevoeging van bakpoeders, aroma’s etc; 100 % puur dus ! En daar sta ik voor !!

De inspiratie kwam voort uit de Sachertorte. Sachertorte is een beroemde taart uit Wenen bestaande uit chocoladecake, gevuld met abrikozenmarmelade en bedekt met een dikke laag chocoladeglazuur. De taart is een veel geëxporteerd product. In vier verschillende formaten, verpakt in houten kistjes, gaan ze de hele wereld over. De houdbaarheid is, dankzij de dikke laag glazuur, bijzonder lang.

De taart bak ik nu al meer dan 10 jaar en blijft een topper, jong en oud, men krijgt er gewoon niet genoeg van. Door de jaren heen heb ik veel geëxperimenteerd, totdat ik tevreden was en zodoende kwam deze chocoladetaart tot stand. Wellicht ben ik een beetje perfectionistisch..nou ja ik vind kwaliteit belangrijker dan kwantiteit..laat ik het zo zeggen !

In plaats van de dikke chocoladeglazuur, bestaande uit pure chocolade met een hoog cacaogehalte, suiker en water, ga ik meestal voor chocoladeganache. In plaats van pure chocolade, neem ik ook melk- of witte chocolade.

Deze taart heeft een diameter van 24 cm. Maar ik bak de chocoladetaart ook in een springvorm met een diameter van 20, 26 en 28 cm. Door de taart te stapelen wordt deze nog hoger. De taart met chocoladeganache afsmeren en er een dripcake van maken is uiteraard ook een optie !

Het is natuurlijk geen Sachertorte, maar het is een heerlijke chocoladetaart a la Sosokitchen !

 

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: