Commentaar Ahmed Zafzafi, Vader Nasser Zafzafi:

Door : | 0 Reacties | Op : 27-06-2018 | Categorie : SoSo Blog

“In zijn eerste commentaar over de vonnissen tegen de gevangenen van de Riffijnse Volksbeweging, zei Ahmad Zafzafi, dat de gedetineerde activisten om ongeveer vier uur ‘s morgens het nieuws van hun vonnissen ontvingen in hun cellen in de gevangenis. Dit nieuws hebben ze ontvangen met hoge moraal. Ze dragen dit vonnis met trots, eer en als een medaille op hun borst, aldus Ahmed Zafzafi.

Zafzafi’s vader, die zijn zoon deze morgen heeft gezien nav het wekelijks familiebezoek heeft in een verklaring gezegd aan “Alyaoum24” dat het moreel van zijn zoon nog hoger is in vergelijking met eerdere bezoeken.
Over degenen die de strenge straffen hebben opgelegd zegt hij dat “indien zij een geweten hebben al is het maar zo groot als een graankorreltje, dat ze gestraft zullen worden door datzelfde geweten. Wat betreft de gedetineerden, die hebben een gerust geweten ondanks de zware straffen.”

Ahmed Zafzafi had dan ook een boodschap van zijn zoon Nasser, gericht aan alle Riffijnen. Hij riep hen op te blijven strijden voor hun recht op een vreedzame manier. “Rechten die ze al een jaar opeisen waaronder de bouw van een ziekenhuis waar de Riffijnen behandeld kunnen worden en een universiteit zodat de jongeren onderwezen kunnen worden, aangezien Alhoceima de enige regio in Marokko is die geen universiteiten en fabrieken heeft om werkloze jongeren op de arbeidsmarkt te integreren.”

Wat betreft de aanklachten tegen zijn zoon en de meeste gedetineerde activisten zij vader Ahmed:” Hebben de Riffijnen tanks en raketten laten opstijgen? Waren de leuzen die gescandeerd zijn op openbare pleinen tijdens demo’s een aanval op de interne veiligheid van de staat?”

In zijn verklaring tegen de media zei hij verder:” De Riffijnen kwamen de straat op toen de kanker hun lichamen en die van hun geliefden opvrat zonder en ziekenhuis voorhanden te vinden waar ze behandelt kunnen worden. Onze regio werd tijdens de Riffijnse bevrijdingsoorlog verwoest met chemische wapens en veroorzaakte zo een hoog aantal kankerpatiënten. In onze familie alleen al bezweken 18 mensen aan deze ziekte, en we hebben geen ziekenhuis in de regio om hen te behandelen. Toen we demonstreerden om een ziekenhuis werden we beschuldigd van het schaden van de interne veiligheid van het land.”

Tekst: Noureddine Adherbal

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: