Coronavirus

Door : | 0 Reacties | Op : 27-01-2020 | Categorie : SoSo Blog

Het Coronavirus houdt de wereld flink bezig. Wereldwijd worden maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

Zeker tachtig mensen zijn in China om het leven gekomen door het onlangs uitgebroken Coronavirus. Het aantal besmettingen is met 769 nieuwe meldingen gestegen naar 2744.
De meeste doden zijn gevallen in de stad Wuhan, waar het longvirus uitbrak.

In Frankrijk zijn drie gevallen van besmetting vastgesteld. We moeten er in Nederland rekening mee houden dat we te maken krijgen met het Coronavirus, stelt het RIVM.

De symptomen van het nieuwe virus hebben de schijn van verkoudheid. Slachtoffers hebben last van longklachten, zijn kortademig, hoesten en hebben koorts. In ernstige gevallen overlijden mensen aan het virus. Het Coronavirus is ook besmettelijk tijdens de incubatietijd. Dat is de periode waarin iemand wel besmet is, maar nog geen ziekteverschijnselen heeft. De incubatietijd van het Coronavirus varieert van een dag tot twee weken. Het bewuste virus is overdraagbaar via mensen.

Er is geen specifieke behandeling tegen het nieuwe Coronavirus. De behandeling van ernstig zieke mensen bestaat uit het tegengaan van de symptomen. Zo kunnen artsen bijvoorbeeld extra zuurstof toedienen bij patiënten die erg benauwd zijn.

Het Coronavirus dat wereldwijd al tachtig doden heeft veroorzaakt, is waarschijnlijk afkomstig van slangen. Het Coronavirus, verwant aan het virus dat in 2002-2003 de longziekte Sars veroorzaakte, zou genetische overeenkomsten hebben met vleermuisvirussen, maar ook met slangenvirussen.

Slangen zijn een delicatesse in China. Dat kan betekenen dat een vleermuis het virus heeft overgedragen op een slang, waarna de slang het virus weer doorgaf aan de mens, vermoedelijk op de inmiddels beruchte vismarkt van Wuhan waar de eerste ziektegevallen opdoken. De eerste patiënten waren allemaal medewerkers van een markt in Wuhan. Standhouders daar verkochten vis, gevogelte, kamelen, ezels, vossen, dassen, ratten, egels en reptielen. Door al deze dieren te onderzoeken, is nu de slang aangewezen als meest waarschijnlijke bron van de besmetting.

(Bron: algemeen nieuws. Zie ook www.rivm.nl, vragen en antwoorden nieuw coronavirus in China)

Update:

Het nieuwe Coronavirus dat in China al zeker tachtig mensen het leven heeft gekost, is volgens deskundigen van de Universiteit Utrecht ‘vrijwel zeker’ afkomstig van vleermuizen.

*Vleermuizen zijn ook een delicatesse in China en worden in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt om een reeks ziekten te behandelen, waaronder hoesten, malaria en Gonorroe.

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: