De Verloving

Door : | 0 Reacties | Op : 30-12-2018 | Categorie : SoSo Blog

Het is nog 2018. Even alles op een rijtje zetten, voordat ik 2019 omhels !

Verloving:

-Alghotoba (Darrija-Marokkaans)

-Er-3adran (Tmazight) Verloofd meisje: thenemresht. Verloofde jongen: enemresh (Tmazight)

Een van het belangrijkste huwelijksfundament in de Islam is het huwelijksaanzoek. Het betekent dat de aanstaande bruidegom de hand van zijn aanstaande vrouw aan haar ouders vraagt. Een huwelijksaanzoek is nog geen huwelijk, maar is slechts een belofte tot een huwelijk. Volgens de traditie volgt er een verlovingsfeest (of een feestelijk etentje) dat wordt gevierd bij de ouders van de bruid thuis. De periode waarin een koppel toewerkt naar een huwelijk noemt men de verlovingsperiode. De verloving is bedoeld om publiekelijk aan te geven dat men van plan is te gaan trouwen. Tegelijkertijd wordt hiermee aangegeven dat het meisje bezet is en andere mannen haar niet meer om de hand kunnen vragen.

De verlovingsperiode is geen vrijbrief om erop los te daten. Het komt vaak voor dat verloofden de verloving voor het huwelijk ontbinden en om de eer en waardigheid van het meisje te beschermen mag het koppel niet afgezonderd samen zijn. Stérker nog, in mijn familie betekent zelfs een trouwakte ‘niet veel’. Wettelijk gezien ben je man en vrouw, maar na de bruiloft mag het huwelijk pas worden geconsumeerd. Dus eerst joejoejoei, piepiepiep en dan mag je de bruid meenemen hahaha !

Nu een dierbare van mij gaat verloven ga ik uitpakken: ik heb onder andere wel een perfect getailleerde jurk op maat verdient ! To be continued…

Afsluiter:

“Wie de gebreken van de geliefde niet als deugden beschouwt, bemint niet.”

Goethe

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: