De Volkskrant: Bibob-toets voor omstreden islamitische school: ‘Bestuurlijke guerrilla tegen Haga Lyceum’

Door : | 0 Reacties | Op : 20-04-2019 | Categorie : SoSo Blog

Artikel Volkskrant

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/bibob-toets-voor-omstreden-islamitische-school-bestuurlijke-guerrilla-tegen-haga-lyceum~b605be81/

Poging na poging om moslims hun grondrechten te ontzeggen!

Een overheid die niet integer is, provoceert en terreurtactieken niet schuwt. Ze verklaren moslims de oorlog, omdat ze eigenlijk willen aangeven dat moslims in de praktijk geen gebruik mogen maken van hun rechten en het niet beter mogen doen. Ze werken polarisatie in de hand, omdat ze uit zijn op een clash. De vraag is: wie is deze overheid en wie staat er aan het roer?

Met de WET BIBOB wil de overheid het beeld schetsen dat de school een soort dekmantel is voor terroristen. Politie, OM en andere bestuursorganen mogen ingrijpen op basis van deze wet.
De NCTV claimt iets, het bestuur van de school vraagt bewijzen te overleggen, er zijn geen bewijzen, maar alsnog mag de overheid bij (onterechte) vermoedens het Bureau BIBOB onderzoek laten doen (aanvraag subsidie wordt onder de loep genomen, verklaring NCTV wordt meegenomen en er rolt een negatief advies uit)
Dit Bureau valt onder het Ministerie van Justitie. Justitie gaf aan dat er geen sprake is van strafbare feiten en zo blijven we in een cirkel dwalen.
Het doel van de overheid is ouders angst aanjagen, zodat ze hun kinderen op een andere school inschrijven, maar de ouders staan als een blok achter de school en laten zich niet misleiden. De overheid werkt polarisatie enorm in de hand, juist omdat de moslims nu intens het onrecht van dichtbij meemaken en ervaren.
Het zou de NCTV/overheid sieren hun fout te erkennen en excuses aan te bieden, zodat de betrokken partijen met elkaar om de tafel kunnen zitten en met een schone lei starten. Waarschijnlijk ervaart de NCTV/overheid dat als gezichtsverlies en gaan ze daarom door met hun pesterijen..een andere verklaring heb ik niet. Maar nogmaals ik denk dat de overheid nu niet verstandig bezig is! En over pesterijen gesproken..wordt dit de volgende stap?
Sosokitchen.nl

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/uitstekend-artikel-van-rechtsgeleerde-tom-zwart-rechtsstaat

http://www.sosokitchen.nl/de-aivd-en-nctv

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: