Donuts

Door : | 0 Reacties | Op : 28-12-2014 | Categorie : SoSo Blog

Voor de zoektocht naar perfecte donuts ben je hier aan t juiste adres.

Ik heb een paar aanpassingen in mijn sfenzj-recept (zie recept sfenzj) aangebracht en dit leidde naar deze heerlijke donuts.

Recept-aanpassing is als volgt:

-Vervang 700 ml water in 500 ml lauwwarme melk en 200 gram roomboter.

-Laat het griesmeel en de olijfolie achterwege.

-Neem 2 zakjes dr.Oetker droge gist; per 500 gram bloem neem je 1 zakje droge gist. Meng de gist met het lauwwarme water en voeg 1 theelepel suiker toe. Laat 5 minuten staan en meng tot een glad papje.

-Voor echte zachte donuts, zoals in de winkel voeg je naast de boter nog 2 volle eetlepels Crisco toe.

-De boter en Crisco (eventueel) op laag vuurtje laten smelten of de boter en Crisco door het deeg kneden; resultaat is hetzelfde.

-Verder dien je het recept aan te houden en dus nog 2 eieren, suiker en zout toe te voegen.

-Bij de sfenzj maak je je handen nat en vorm je een donut in je hand. Tijdens de bereiding van deze donuts dien je je werkoppervlak aardig met bloem te bestuiven, de helft van het deeg op het werkoppervlak te storten, het deeg nogmaals door te kneden en met behulp van een deegroller een ronde of rechthoekige lap van 1 cm dikte uit te rollen.

Vervolgens met een glas of serveerring cirkels maken. Een theedoek of bakpapier met wat bloem bestuiven. De cirkels erop leggen en donuts vormen met behulp van een kleinere uitsteker. Daarna werk je het andere deeg ook zo af. De donuts 10 à 15 minuten laten rijzen en in hete olie aan beide kanten bakken.

-Tot slot kun je de donuts nog eventueel van een laagje glazuur voorzien:

Meng 250 gram poedersuiker met wat vanille-essence of vanillesuiker van dr.Oetker en wat heet water tot een dun papje (het water lepel voor lepel toevoegen en mengen, totdat gewenste dikte is bereikt) Doop vervolgens de donuts in het suikerglazuur.

Daarna kun je nog chocolade, overig glazuur en versiersels aanbrengen.

Maar ook zonder het suikerglazuur zijn de donuts al heel yummie !!

Veel plezier met bakken !!!

(Door enorme drukte het recept in dit artikel geplaatst. Het sfenzj-recept vind je onder het kopje recepten bovenaan)

(Moest idd roomboter zijn. Aangepast! 😉)

 

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: