Duitse Onderzoekers: Kind Net Zoveel Virusdeeltjes Als Volwassenen

Door : | 0 Reacties | Op : 30-04-2020 | Categorie : SoSo Blog

In Nederland gaan de basisscholen open en blijven de middelbare scholen voorlopig dicht. In Duitsland gaan de middelbare scholen open en blijven de basisscholen voorlopig dicht. Op deze manier kunnen beide landen informatie uitwisselen over de mate waarin kinderen het Coronavirus kunnen overbrengen op anderen. Over het welzijn van de leerkrachten zie ik weinig tot geen reacties. Minister Arie Slob (Onderwijs): “Er ligt geen prioriteit bij het controleren en bestraffen van ouders die gezonde kinderen thuishouden vanwege het Coronavirus.” Dus voorlopig bepalen ouders zelf of ze hun kinderen naar school sturen!

De laatste weken worden in het Verenigd Koninkrijk opmerkelijk veel kinderen opgenomen met een ziekte die lijkt op de ziekte van Kawasaki of mucocutaan lymfekliersyndroom. De gezondheidsautoriteiten van het Verenigd Koninkrijk onderzoeken of er een samenhang is met COVID-19. De Franse gezondheidsminister liet gisteren weten dat meerdere kinderen in Frankrijk kampen met ontstekingen rond het hart die mogelijk worden veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. Rutte legde eerder al uit wat het doel van de overheid is: het coronavirus ‘maximaal controleren’. Dat betekent volgens de premier dat het virus zich ‘beheerst zal verspreiden’ over de bevolking. Rutte: “We kunnen de verspreiding van het virus afremmen. En tegelijkertijd groepsimmuniteit opbouwen.” 

…..

“Vanaf het begin van de corona-uitbraak bestaat er onduidelijkheid over de mate waarin kinderen het coronavirus kunnen overbrengen op anderen. Duitse onderzoekers zeggen nu dat kinderen het virus waarschijnlijk net zo makkelijk overdragen als volwassenen.”

Volgens de onderzoekers in Berlijn is het aantal virusdeeltjes in de luchtwegen bij alle leeftijdsgroepen hetzelfde. En dat betekent volgens hen dat scholen en kinderdagverblijven niet zomaar onbeperkt geopend zouden moeten worden.

Nog niet onafhankelijk gecontroleerd

De studie door wetenschappers onder leiding van viroloog Christian Drosten is nog niet gecontroleerd door onafhankelijke deskundigen. Drosten is een belangrijke adviseur van de Duitse regering.

Ander onderzoek: kind zelden ziek

Volgens een ander onderzoek lopen kinderen minder vaak het coronavirus op dan anderen. Ook zou bij kinderen een infectie minder ernstig verlopen. Gevallen waarin ze ernstig ziek worden, blijven zeldzaam.

Verder lijken er geen gevallen bekend te zijn waar een kind een volwassene besmet, blijkt uit een analyse van wereldwijde virusstudies die is opgesteld door het kindergeneeskundig blog Don’t Forget the Bubbles. Veel geïnfecteerde kinderen vertonen mogelijk helemaal geen ziekteverschijnselen.

OMT: kind verspreidt virus minder snel

Eerder deze maand werd ook door het Nederlandse Outbreak Management Team (OMT) in zijn advies aan het kabinet nog gezegd dat er aanwijzingen zijn dat kinderen het coronavirus minder snel verspreiden dan volwassenen. 

Mede daardoor en op basis van andere onderzoeken besloot het OMT te adviseren om basisscholen, kinderopvang, buitenschoolse opvang en het speciaal onderwijs na de meivakantie weer te openen.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5107591/coronavirus-covid-19-besmetting-immuniteit-kinderopvang-scholen

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/zorgen-bij-leerkrachten-het-voelt-alsof-we-proefkonijnen-zijn

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/mooie-toespraak-rutte

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: