Eindeloos variëren met Couscousgerechten

Door : | 0 Reacties | Op : 30-04-2013 | Categorie : SoSo Blog

Een feestelijke gelegenheid of niet, ‘couscous’ eten wordt pas echt leuk, wanneer je er eindeloos mee varieërt.

Couscous met vlees en groenten? Couscous met kip en groenten? Couscous met vis? Vegetarische couscous? Couscous als salade of als dessert?
Ik stem het couscousgerecht af op het seizoen, de bijbehorende groenten en voorkeur voor een bepaald couscousgerecht op dat moment!

couscousOp de afbeelding hiernaast zie je een pan , die de ‘rbomath’ / ‘lbarma’ voor moet stellen met daarin het volgende:
Kip(in stukken), paprika, wortels, zoete aardappelen, pompoen, courgette en kikkererwten.
Wanneer je verder leest zie je op de afbeelding dat ik nog gekonfijte uien en rozijnen aan het couscousgerecht heb toegevoegd.

Wist je dat bepaalde groenten het hele jaar door in het seizoen zijn?
Denk aan de wortel, die onmisbaar is in couscousgerechten!
De oranje wortel bevat een schat aan vitaminen en mineralen!

De pompoen ontbreekt ook bijna nooit in mijn couscousgerechten. De pompoen bevat heel veel vitaminen en mineralen. Denk aan caroteen ook wel provitamine A genoemd, vitamine C en vitamine B2.
Daarnaast bevat de pompoen veel en goed opneembaar ijzer die belangrijk is bij het vervoeren van zuurstof door het bloed.
Pompoen is door zijn zachte smaak niet alleen lekker, maar dus ook erg gezond!

Op de tweede afbeelding zie je het eindresultaat van het couscousgerecht: kip met paprika, wortels, zoete aardappelen, pompoen, courgette, kikkererwten, gekonfijte uien en rozijnen.

De derde afbeelding is een couscousgerecht gemaakt van bulgur. Bulgur is een graanproduct die gemaakt is van verschillende soorten tarwe; harde tarwe wel te verstaan en is een variant voor couscous.
De groenten die ik in dit couscousgerecht heb verwerkt zijn: wortels, paprika, prei, courgette, bloemkool, spitskool, broccoli en kikkererwten.
Wederom heb ik ook aan dit gerecht gekonfijte uien en rozijnen toegevoegd.

Op de laatste afbeelding zie je het couscousgerecht dat meestal op feestelijke gelegenheden, zoals het suikerfeest wordt bereid; couscous met pompoen en melk.

Bekijk het voorafgaand artikel ‘Couscous als basis’ voor meer informatie over couscous.

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: