EU-raadsvoorzitter Michel: Te Vroeg Voor ‘Vaccinatiepaspoort’

Door : | 0 Reacties | Op : 18-01-2021 | Categorie : SoSo Blog

Als de Europese lidstaten vaccinatie verplicht willen stellen om af te kunnen reizen naar het buitenland, zouden eerst meer mensen gevaccineerd worden. Dat zei Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, zondagmiddag in het VPRO-programma Buitenhof. „Als we dat te vroeg zouden implementeren, zou men een gigantische frustratie provoceren in Europa”, aldus Michel, die pleitte voor Europese eenheid bij zo’n ‘vaccinatiepaspoort’.

De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis pleitte deze week in een brief aan de Europese Commissie voor een Europees erkend coronapaspoort. Dat zou volgens hem toerisme weer mogelijk maken en bovendien mensen stimuleren om zichzelf te laten vaccineren. Michel zei zondag zo’n certificaat niet uit te sluiten. „Maar ik weet ook dat dit thema gevoelig is in veel Europese Landen. In veel landen denkt men dat het beter is als dat [vaccineren, red.] vrijwillig is, en geen verplichting. Maar het betekent niet dat als een debat ingewikkeld of gevoelig is, dat wij een debat moet vermijden. Ik denk dat dit debat zeer pertinent is.”

Volgens Michel zijn tussen de regeringsleiders van de Europese Unie tot dusver vooral informele gesprekken geweest over de vraag of je straks alleen mag reizen naar het buitenland als je het coronavaccin hebt gehad. Aanstaande donderdag spreken de EU-leiders verder over het voorstel van Griekenland.

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/01/17/eu-raadsvoorzitter-michel-te-vroeg-voor-vaccinatie-paspoort-a4027891

Lees ook:

Vaccinatiepaspoort Moet Vakanties Redden: Plan Op Tafel Bij EU-Videotop

15-01-2021 om 12:03 door Ruud Mikkers | Bron: De Telegraaf

Vaccinatiepaspoort moet vakanties redden: plan op tafel bij EU-videotop
Met een vaccinpaspoort zouden toeristen gewoon vakantie kunnen vieren zonder restricties, volgens een plan van de Grieken.  FOTO: ROBERT MICHAEL/DPA-ZENTRALBILD/Z/DE TELEGRAAF

Met een ’coronapaspoort’ moeten mensen die al een vaccinatie hebben gekregen zonder belemmeringen door Europa kunnen reizen. Het is een voorstel van de Griekse premier Mitsotakis, dat volgende week besproken zal worden tijdens een videotop. Maar zijn plan kan ook op veel scepsis rekenen.

https://m.limburger.nl/cnt

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/politiestaat

http://www.sosokitchen.nl/spoedwet

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: