#Free Nasser Zafzafi#Free All Political Prisoners

Door : | 0 Reacties | Op : 23-05-2018 | Categorie : SoSo Blog

Nasser Zafzafi vanuit de rechtbank:

Met de #Koran in zijn rechterhand zweert Nasser Zafzafi:” Ik zweer bij God dat wat de getuige zegt niet waar is. Als hetgeen hij beweert waar is dan vraag ik aan Allah om vandaag al, en niet morgen, om mijn leven te beëindigen.”
De verdediging wijst op verschillende tegenstrijdigheden in de verklaringen van de getuige, verschillen tussen wat in de verhoorrapporten staat en hetgeen de getuige in de rechtszaal verklaart.

Agnaj, advocaat van de Riffijnse activisten,zei “dat de getuige zei dat Nasser Zafzafi degene was die de demonstranten stopte en hen belette om naar Alhoceima te gaan, en beval hen om terug te keren naar de militaire kazerne en de ordetroepen aan te vallen.
Maar een ander rapport bevestigt dat de ordetroepen en de Koninklijke Rijkswacht een barrière opwierpen om de komst van de betogers naar de stad Alhoceima te voorkomen. Wie heeft nu eigenlijk de betogers verhindert, Nasser Zafzafi of de ordetroepen???”

Nasser Zafzafi protesterde tegen de rechter Ali Tarshi:
“Ik ben een politieke gevangene en wordt berecht omwille van mijn standpunten jegens de Staat.”
Verder zei hij:” ze hebben niks gevonden tegen mij omdat ik opgevoed ben met principes.TIJD ZAL DIT UITWIJZEN EN TIJD ZAL UITWIJZEN WIE GLORIEUS DE GESCHIEDENIS INGAAT EN WIE VERWEZEN WORDT NAAR DE PRULLENMAND!”(met luide stem)

De overige activisten vanuit de glazen kooi sluiten bij het protest aan en scandeerden: O Marokkaan, voor jou rechtvaardigheid en voor ons een toneelstuk.”

Dit was het teken voor de rechter om de zitting op te schorten naar komende donderdag.

Tekst vertaald door Noureddine Adherbal

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: