Gezond Koken!

Door : | 0 Reacties | Op : 20-01-2020 | Categorie : SoSo Blog

Voordelig gezond koken is voedzaam en door gezonde keuzes te maken ben je vaak goedkoper uit. Met seizoensproducten maak je de lekkerste gerechten, zonder pakjes, blokjes of zakjes!

Vandaag een pan met met boordevol groenten en kip. Met onder meer 1 kilo wortelen (zijn nu in de Lidl in de aanbieding) 2 kilo: 0,79 cent), een hele broccoli: 0,72 cent, een zak spruiten 500 gram: 0,99 cent, en een hele kip +/_ 4 euro (schoongemaakt en in stukken gesneden. Zie ook: http://www.sosokitchen.nl/kip-schoonmaken-tip )Bovendien serveer ik er nog rijst en aardappeltjes uit de oven bij. Je kunt dit gerecht dus met rijst- of met brood eten.

Tip:

Ga naar de boer, markt of koop verse groenten bij supermarkten die je zelf moet snijden of schillen. Koop dus geen kant-en-klare-producten. In vergelijking met de supermarkt ben je niet altijd goedkoper uit op de markt. Maar dat is even aftasten. Vergeet ook de Marokkaanse winkels/slagerijen niet waar je koriander, peterselie, munt etc. kunt kopen, vaak 3 bosjes voor een euro!

De vrouw legt de basis en blijft toch de spil in het gezin! (mijn mening ?)

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: