Gobz Tmar

Door : | 2 Reacties | Op : 09-07-2013 | Categorie : SoSo Blog

De tante van mijn moeder woonde in Algerije en daar was het gebruikelijk om gobz tmar tijdens de ramadan voor te bereiden.

Gobz betekent brood en tmar staat voor dadel, oftewel brood gemaakt uit 100 % harde griesmeel met een vulling van dadelpasta, waaraan onder andere kaneel is toegevoegd, die óf in olie óf in de oven wordt gebakken en vervolgens in honing wordt ondergedompeld.

Dit ‘koekje’ staat gedurende de heilige maand ramadan altijd op mijn tafel.

Een soortgelijke Marokkaanse versie van gobz tmar is makrout.

gobz tmar 2013 2

Comments (2)

  1. posted by Loubna on 23-07-2013

    Zit er lekker uit.
    Heb je de recept ervan?

    • posted by SoSo Kitchen on 24-07-2013

      Hallo Loubna,
      Ik ben mijn recepten aan het bundelen, vandaar dat het een beetje op zich laat wachten, maar ik zal het recept in de toekomst delen.
      Ik ben ermee bezig…hou t gewoon even in de gaten :wink:

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: