Goedemiddag!

Door : | 0 Reacties | Op : 27-02-2020 | Categorie : SoSo Blog

Een interessant artikel dat ik met jullie wil delen. Ik heb de tijd ? Straks ontwikkelt men nog een nieuw vaccin en moet de wereldbevolking zich verplicht vaccineren! Nee, doe mij maar lekker vitamine C!

Corona virus

Is je weerstand goed gewapend tegen virale infecties zoals het Corona-virus of griep? Net als bij een militaire operatie zijn stress en angst geen goede raadgevers, omdat ze je weerstand verzwakken. Hoe kan het dan wel? Een brede aanpak gericht op je hele voeding- en leefstijl is de basis. Daarbij kun je specifieke voedingsstoffen inzetten om je immuunsysteem te optimaliseren. Zo ben je beter beschermd tegen elk virus waar je mee in contact komt.

Het nieuwe Corona virus houdt velen van ons bezig. We kunnen er preventief voor zorgen dat ons lichaam bestand is tegen een besmetting met het virus, zoals ook aan te raden is ter preventie van het griepvirus.

Er zijn 4 middelen die cruciaal zijn in het versterken van je immuunsysteem

?1. Vitamine c : deze zorgt ervoor dat je immuunsysteem adequaat reageert. Voldoende vitamine C vermindert de duur en ernst van de virale of bacteriële besmetting

*De verspreiding van het coronavirus kan sterk worden geremd of zelfs gestopt wanneer direct gestart wordt met het gebruik van hoge dosissen vitamine C. Al decennialang hebben artsen en wetenschappers de krachtige antivirale werking van vitamine C aangetoond. Er is een gebrek aan media-aandacht voor deze effectieve en succesvolle aanpak tegen virussen in het algemeen en het coronavirus in het bijzonder.

Tip: tijdens een invasie van virussen kan je de dosis vitamine C verhogen. Je weet dat de dosis iets te hoog is als je dunnere ontlasting krijgt. Dat wil zeggen dat je darmen de vitamine C niet meer opnemen.

Wanneer een virus het lichaam binnendringt, is het van groot belang om de antioxidatieve capaciteit en de natuurlijke immuniteit van het lichaam te versterken om zodoende klachten en symptomen te beperken. Uiteraard is preventie makkelijker dan de behandeling van een ernstige aandoening. Bij behandeling van het coronavirus zijn medicijnen soms onontbeerlijk, maar vitamine C kan gelijktijdig ingezet worden.
Bron: https://bibliotheek.ortho.nl/39003/vitamine-c-beschermt-tegen-coronavirus/

?2. Cordyceps: een antivirale stof uit de natuur,
Cordyceps sinensis stimuleert de aangeboren immuniteit en heeft onder meer een anti-schimmel, anti-virale (waaronder HIV), antibacteriële (waaronder clostridium, streptococcen) werking.

?3. Astragalus membranaceus : is een adaptogeen, dat betekend dat het je lichaam helpt zich te beschermen

?4. Sambucus: doordat de antivirale werking van deze vlierbes zo krachtig is, kun je je lichaam ondersteunen met de aanmaak van witte bloedcellen(afweersysteem) deze vlierbes is erg populair bij griepepidemie en ook bij luchtwegeninfecties.

Verder mag Vitamine D* en Magnesium zeker niet ontbreken in deze rijtje!

*Vitamine D reguleert het immuunsysteem en een lage vitamine D-bloedspiegel geeft een verhoogd risico op infecties. Uit een Europese studie blijkt dat preventieve inname van een dagelijks vitamine D-supplement een effectieve maatregel is voor versterking van het neusslijmvlies en zo onder andere beschermt tegen virale luchtweginfecties

?Boost je immuunsysteem: https://noorandnature.be/artikel/immuunsysteem-boost/

De basispijlers van een gezonde leefstijl en een goede weerstand:

➡Eet overwegend plantaardig, minimaal 500 gram groenten per dag
➡Eet zo min mogelijk industrieel bewerkte voeding ➡Beperk de suikers in voedingsmiddelen en dranken ➡Drink voldoende water en/of kruidenthee(steranijs en eucalyptusblad thee) , minimaal 1,5 liter per dag ➡Beweeg voldoende, ten minste 30 minuten per dag en bij voorkeur in de buitenlucht ➡Hanteer een gezonde hygiëne: was je handen regelmatig, gebruik papieren zakdoekjes en hoest of nies in de binnenkant van je ellenboog

COPYRIGHTS: Korrel & Nature Academy

https://bibliotheek.ortho.nl/39003/vitamine-c-beschermt-tegen-coronavirus/

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: