Goedenavond!

Door : | 0 Reacties | Op : 23-01-2020 | Categorie : SoSo Blog

Vandaag kreeg ik te horen dat ik op Angelina Jolie lijk…Angelina Jolie nog wel? Ik zie het niet hoor ? Vanmiddag leek ik op 3isha Kandisha ? Ik had m’n taakjes op tijd af en maakte me gereed voor een avondje op de middelbare school.

Alle ouders zijn betrokken aan het onderwijs van hun kind en daarom ook betrokken bij de ontwikkeling van hun kind op school. Sommige ouders ondersteunen hun kind thuis, en andere ouders helpen met activiteiten op school. Ouders kunnen dus op verschillende manieren betrokken zijn bij school, zowel binnen als buiten de klas. Het is goed om ook zelf initiatief te nemen in het contact met school en af en toe even te vragen hoe het gaat. Als ouder ben je de expert als het gaat om het opvoeden van je kind. De school is de deskundige als het gaat om het geven van onderwijs. Het is dus daarom ook van belang dat de relatie ouder-school op gelijkwaardigheid berust. Met respect voor elkaar leg je de basis, immers verloopt de communicatie het prettigst als je elkaar serieus neemt. Op het internet kun je veel informatie vinden over hoe je als ouder betrokken kunt zijn bij de school van je kind(eren).

Vanavond een voorstelling over online pesten. Eye-opener: iemand negeren, buitensluiten, over iemand roddelen en bewust in een kwaad daglicht stellen is ook een vorm van pesten. Signaleer pesten en benoem hetgeen je opmerkt of ziet. Kom niet direct met een oplossing. Benoemen is de stap naar een gesprek en een gesprek is vaak de volgende stap naar een oplossing. Problemen worden opgelost door te praten en niet door te stoppen met elkaar te praten.

Trefwoorden: pester, slachtoffer, meeloper, snitchen, weerstand bieden, rol van ouders, rol van school, pestprotocol, weerbaarheid.

Onverwachts moest ik ook nog de tribune op en een situatie over pesten schetsen. Er volgde een geweldig applaus ??

Het was leuk, maar vooral ook heel leerzaam!

Nog een fijne avond toegewenst,

Sosokitchen.nl

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: