Gringo / Beghrir: Vraag en Antwoord

Door : | 0 Reacties | Op : 15-11-2013 | Categorie : SoSo Blog

Naar aanleiding van de vele vragen over de gringo-beghrir het volgende:

Een van de vragen die ik vaak gesteld krijg, gaat over het pannetje met warm water, dat ik onder de pan met het gringo-beslag plaats.
Het pannetje met warm water dient uitsluitend als hulpmiddel en is geen voorwaarde voor een geslaagde gringo-beghrir. Het pannetje met warm water dient om het beslag sneller te laten rijzen; ook een hulpmiddel bij het rijzen van onder andere brood en sfenzj.

De truc voor een geslaagde gringo/beghrir is ‘rijzen’, zoals ik ook al in voorafgaande artikelen ‘gringo-beghrir’ en ‘bereidingswijze gringo-beghrir’ geplaatst en getoond heb.
Zorg ervoor dat je beslag goed gerezen is.
Vervolgens ga je nogmaals met een garde door het beslag en doe je het beslag in een koekenpan. Zet het vuur pas aan op het moment dat je de koekenpan op de kookpit hebt geplaatst.
Draai het vuur op de hoogste stand en zodra de luchtbellen zich hebben gevormd draai je het vuur terug op een lager pitje.
Je kunt de pannenkoek eventueel keren, zodat de pannenkoek aan beide kanten een mooie goudbruine kleur krijgt.

Tot slot wil ik meedelen dat ik de proef op de som heb genomen en zowel bloem van de Aldi, Albert Heijn, Lidl en Jumbo heb genomen en alle pannenkoeken ? Goed gelukt !

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: