‘Halal-Date’ ? Pieq Ya Wlidi ?

Door : | 0 Reacties | Op : 11-02-2019 | Categorie : SoSo Blog

Naar aanleiding van vorig bericht http://www.sosokitchen.nl/zo-hoort-het-?-2

De vraag wat ik van ‘halal-daten’ vind…het wordt steeds gekker ? Laat het etiketje ‘halal’ achterwege en zeg gerust daten. Men probeert zaken die niet zijn toegestaan op hele subtiele wijze te normaliseren. Halal versus date..dat is wat ik lees. De enige ‘halal-date’ is in het bijzijn van je familie.

Het ruïneren van huishoudens staat al heel lang op het menu. De Islam wordt massaal naar eigen hand gezet/misbruikt voor persoonlijke belangen/doeleinden en eerlijk gezegd word ik er kotsmisselijk van. Zeg ik dat ik perfect ben? Oh nee hoor, verre van, maar wees gewoon eerlijk naar jezelf toe!

Tijdens een ‘halal-date’ ga je dus in het bijzijn van een ‘mahram’ (lees: vriendin, vrienden via groepsapp) daten. Deze constructie is niet correct, want laatstgenoemde kunnen niet als ‘mahram/mahareem’ (mv.) optreden. Een ‘mahram’ kan je vader, broer of oom zijn (lees onderstaande voor meer info betreft mahram)

Wanneer het dus klikt tijdens zo’n ‘halal-date’ worden er vervolgstappen genomen. Maar als het niet klikt ga je van de ene naar de andere date, van de ene naar de andere man (lees: vreemde), totdat je de verkeerde tegenkomt en gedrogeerd wordt met alle gevolgen van dien. Ja, dat is wel een worst-case-scenario, maar daar zul je toch echt rekening mee moeten houden! ‘Wie zich tot schaap maakt, wordt door de wolven gevreten!’ Een man hoort naar je familie te gaan. Ken je waarde, heb respect voor jezelf. Je verliest niks als je het via de toegestane manier doet. Kom je iemand tegen (op straat, op school, op je werk) en deze geeft aan serieuze intenties te hebben…stuur hem naar je vader. Wil hij niet? Doeiiiiii…zo simpel is het! (Ja je kunt ook je ogen neerslaan en doorlopen, maar dit is meer om ‘n beeld te schetsen)

Nou bovenstaand stukje heb ik toch echt wel in heel simpel Nederlands verwoord! (Btw…niet iedereen hoeft zich aangesproken te voelen!)

*Een mahram behoort tot de nabije familieleden die niet gehuwd mogen worden en waarmee het contact is toegestaan. De mahareem van de vrouw zijn zij waar zij nooit mee mag trouwen, deze mahramieyyah (verbod) geschiedt door familiebanden of door het geven van borstvoeding of door een huwelijk.

Allah jahdeena.

Sosokitchen.nl

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: