Harchacake-Griesmeelcake met verse Sinaasappelsap

Door : | 0 Reacties | Op : 27-03-2016 | Categorie : SoSo Blog

Deze cake doet het altijd goed, omdat de cake lekker, makkelijk en op elk tijdstip te bereiden is. In plaats van sinaasappelsap kun je uiteraard ook melk nemen, echter adviseer ik je dan om de oranjebloesem achterwege te laten.

Vandaag wil ik dit recept met jullie delen in dit artikel. Ik heb alles op gevoel gedaan, maar mijn oudste dochter heeft het exact voor jullie afgewogen haha !

Ik heb een kleine theeglas gebruikt (125 ml). Daarnaast heb ik een kleine rechthoekige bakvorm genomen. De bakvorm eerst met wat boter insmeren en dan met fijne griesmeel bestrooien, zodat de cake niet aan het bakblik blijft plakken en een lekkere krokante laag krijgt. Je kunt de ingrediënten uiteraard verdubbelen en een grotere bakvorm nemen.

Recept:

A -2 eieren

B -1 glas suiker=100 gram suiker (desgewenst kun je meer of minder suiker gebruiken)

C -1 glas olie=125 ml olie

D -1 eetlepel verse citroensap

E -1 eetlepel oranjebloesemwater

F -2 glazen + driekwart glas verse sinaasappelsap/jus d’orange= 350 ml verse sinaasappelsap

G -1 bakpoeder

H -400 gram fijne griesmeel

Bereidingswijze:

A+B+C+D+E goed met elkaar vermengen. Vervolgens F toevoegen.

G+H met elkaar vermengen, bij het vloeibaar beslag doen en wederom roeren, totdat je een klontvrij beslag krijgt.

Beslag in bakblik gieten en ongeveer 45 minuten op 170 graden goudbruin bakken.

De warme cake met abrikozenjam besmeren en met geraspte kokos bestrooien.

Bsaha wa raha !

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: