Huishoudportemonnee!

Door : | 0 Reacties | Op : 21-03-2020 | Categorie : SoSo Blog

Relativeer en laat je niet door angst leiden!

Los daarvan…onzekere tijden, velen zullen het met minder moeten doen..dus slim moeten gaan inkopen en bakken/koken. En…Lang leve de boeren!

In het volgend artikel gaf ik al een aantal tips: http://www.sosokitchen.nl/gezond-koken

Zorg er in ieder geval voor dat je bloem-meel in huis hebt. In de supermarkten zul je er wellicht naastgrijpen, maar bij de Marokkaanse en Turkse winkels hebben ze nog volop bloem. Uiteraard kun je ook een beroep doen op de Molenaar. Je kunt ook online een bestelling plaatsen.

Vanmiddag met de kids pizza van de bakplaat gemaakt en een groentesoepje.

Recept pizzadeeg: voor één pizza van de bakplaat (of twee ronde pizza’s)

A-450 gram gezeefde bloem (tarwebloem) + 50 gram bloem en 4 eetlepels fijne griesmeel extra om het deeg in te rollen. Heb je geen griesmeel in huis? Geen probleem dan laat je het achterwege.

B-1 afgestreken eetlepel droge gist (7 gram). Voor een platte pizzabodem neem je een kleine afgestreken theelepel gist.

C-300 ml lauwwarm water

D-2 eetlepels olijfolie (30 ml olijfolie)

E-Theelepel suiker (1)

F-Zout

Bereidingswijze:

C,D,E,F bij elkaar doen. A en B toevoegen. Kneden tot een geheel. Afgedekt in een kom plaatsen, laten rijzen, totdat volume zichtbaar is verdubbeld. Het deeg hoort plakkerig te zijn.

De oven voorverwarmen op de hoogste stand (275 graden in mijn geval)

Het werkblad met de rest van de bloem bestuiven en het deeg erop storten. Tot een bal vormen en op een met bakpapier beklede bakplaat het deeg verder uitwerken. De bakplaat afdekken en nog eens een kwartier laten rijzen. Gaatjes in het deeg prikken met een vork en dan naar keuze beleggen.

De oventemperatuur terug draaien naar 200 graden en op de onderste of een-na-laatste richel plaatsen. Indien je oven beschikt over een ‘pizza-stand-functie’ op deze stand je pizza bakken. 10-15 minuten in de oven (de onderkant is bruin-knapperig)

Tomatensaus:

Je kunt een home made tomatensaus maken, maar je kunt ook gezeefde tomatenpuree vermengen met wat zout, olijfolie, geperste knoflookteentjes en Italiaanse kruiden. Aan de kook brengen en laten afkoelen.

Beleg:

Ik had rode en witte ui in ringen. Groene en rode paprika in dunne slierten. Champignons in dunne plakjes. Groene olijven in dunne plakjes gesneden. Maïskorrels. Tonijn. Mozzarella-schijfjes en wat geraspte kaas.

Tip:

Linksboven op de site kun je in het balkje bijvoorbeeld brood (thachnift of tagabast) intoetsen. Alle artikelen met betrekking tot brood zullen dan verschijnen. Dit geldt ook voor lemsemen (pannekoeken) etc.

Succes met bakken!

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: