“Indirecte Vaccinatieplicht”

Door : | 0 Reacties | Op : 21-11-2020 | Categorie : SoSo Blog

Time seems to be moving faster…mensen worden verdeeld met een reden…

“Minister De Jonge: “Het vaccin is onze belangrijkste troef om deze crisis te boven te komen, om de pandemie achter ons te laten. En om terug te gaan naar de situatie waarin je gewoon met vrienden je verjaardag kan vieren, je oma kunt knuffelen, niet meer elke dag thuis werkt en weer lekker naar een concert of het voetbalstadion kunt. Toch is het niet het vaccin dat het verschil gaat maken, maar vaccinatie. Het is de prik in de bovenarm die ziekte voorkomt en levens redt en ervoor zorgt dat we ons oude leven weer stukje bij beetje kunnen oppakken. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet voor jezelf alleen, maar voor elkaar. We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om elkaar te beschermen.”

De Joden dachten ook dat ze een douche zouden krijgen….😣

“Naar verwachting kan in de eerste maanden van 2021 worden gestart met inenten, schrijft minister Hugo de Jonge (VWS) in de Vaccinatiestrategie, die vandaag aan de Tweede Kamer is gestuurd.”

“Het advies sluit aan bij de doelen van onze aanpak”, aldus De Jonge..”

“In het advies staat dat zestigplussers en mensen met een kwetsbare gezondheid als eersten gevaccineerd zouden moeten worden.

“De keuzes die de raad maakt, sluiten ook aan op de internationale keuzes die worden gemaakt”, zei De Jonge. Volgens hem gaat het kabinet op korte termijn over het advies praten en maakt het dan een keuze over welke groepen definitief de eerste prikken krijgen.

Nog onduidelijk wanneer vaccins precies komen

“De Gezondheidsraad verwacht dat de groep ouderen en mensen met een ernstige aandoening (zo’n vijf miljoen mensen) te groot is om in één keer volledig te worden gevaccineerd. Daarom zouden zestigplussers met een ernstige aandoening eerst een inenting moeten krijgen. Binnen die groep moet dan begonnen worden met de oudste mensen.

Ook zorgmedewerkers die direct contact hebben met ouderen of mensen met een kwetsbare gezondheid staan hoog op de prioriteitenlijst van de Gezondheidsraad. Met name voor personeel dat mensen behandelt die zelf het vaccin niet kunnen krijgen, bijvoorbeeld omdat de prik bij hen niet werkt, is een snelle inenting belangrijk.”

“Nederland heeft zicht op vaccins van minimaal zes verschillende vaccinontwikkelaars. Met vijf fabrikanten is het contract rond, met de zesde (Moderna) wordt nog onderhandeld. Deze contracten worden vanuit de EU voor alle 27 lidstaten gesloten. Nederland heeft daarbij een actieve rol.”

“De logistieke operatie is in volle gang.”

“Wachten is op vaccin, maar operatie vaccinatie al in volle gang.”

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: