Jeugdhulp Ziet Een Toename Van Suïcidaal Gedrag En Eetstoornissen Door Coronaregels

Door : | 0 Reacties | Op : 20-01-2021 | Categorie : SoSo Blog

Het Coronabeleid is duivels! Het ontbreekt aan kennis over oorzaak-gevolg. Een oorzaak kan niet zonder gevolg en vice versa. Waarom zou een kind suïcidaal gedrag vertonen? Waarom vertoont een kind bepaald gedrag en welke overtuiging ligt daaraan ten grondslag? Dat is de vraag die gesteld moet worden!

Arme kinderen 💔

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/complot-strategie-tegen-kinderen

http://www.sosokitchen.nl/glasscherven-en-duistere-rituelen

Verschillende jeugdhulpaanbieders zien een verergering van de problematiek die er speelt onder kinderen. Dat constateert de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Zowel de jeugd-GGZ, de jeugdhulp en opvoedhulp ziet een toename van suïcidaal gedrag en eetstoornissen. Ook neemt de druk op het personeel in de jeugdhulp toe, bijvoorbeeld door het wegvallen van het onderwijs.

Het lukt in veel gevallen nog om zorg en onderwijs door te laten gaan voor kwetsbare kinderen die al in beeld waren. Maar, ziet de IGJ, niet alle kwetsbare kinderen die dat nodig hebben, kunnen door de druk op de noodopvang alle benodigde tijd terecht.

Ook is er geen goed zicht op kinderen die nog niet in beeld zijn, maar waar het nu niet goed mee gaat. ,,Ze blijven grotendeels buiten beeld, onder meer doordat andere partijen nu minder signaleren, waaronder scholen”, schrijft de IGJ op basis van gesprekken met zorgverleners.

Topje van de ijsberg

Eerder deze week gaf Károly Illy, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde, kinderarts van Ziekenhuis Rivierenland in Tiel en lid van het Outbreak Management Team (OMT), al een alarmerend bericht aan deze site. Volgens hem is er landelijk ‘een duidelijke toename van het aantal kinderen dat op de ic’s is opgenomen na een suïcidepoging’. ,,Het is het topje van de ijsberg van alle ellende die eronder ligt.’’ Cijfers heeft Illy niet, ,,maar het is echt een noodsignaal dat ik van de hoofden van de ic’s heb gekregen.’’

Bij veruit de meeste mensen die contact opnemen, gaat het om jongeren

Ook bij hulplijn 113 Zelfmoordpreventie zien ze een ‘forse toename’ van het aantal hulpvragen. Werden er begin vorig jaar, voor corona, dagelijks zo’n driehonderd gesprekken gevoerd, nu zijn dat er vierhonderd tot vijfhonderd per dag. ,,We moeten alle zeilen bijzetten’’, zei woordvoerder Scarlet Hemkes tegen deze site. ,,Bij veruit de meeste mensen die contact opnemen, gaat het om jongeren. Er is echt een stijgend aantal dat kampt met een gebrek aan zelfvertrouwen en vertrouwen in de omgeving.’’

https://www.ad.nl/binnenland/jeugdhulp-ziet-een-toename-van-suicidaal-gedrag-en-eetstoornissen-door-coronaregels

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: