Kerstdiner; Kipnuggets, mini Groente-Loempias, Aardappelkroketjes, Stokbrood met Italiaanse twist

Door : | 1 Comment | Op : 19-12-2013 | Categorie : SoSo Blog

De tijd vliegt voorbij en even dwalen mijn gedachten af naar vroeger:

Terwijl mijn klasgenootjes stilletjes “In de naam van” reciteerden, vooraf aan het kerstontbijt, hoorde je de Islamitische kinderen, waaronder mezelf, tevens stilletjes “Bismi Allahi” reciteren.

Vanaf mijn vijfde levensjaar bezocht ik op woensdagmiddag, zaterdag- en zondagochtend de moskee en daar leerde ik onder andere de Surat.
Ik zat op een Christelijke basisschool. De directeur had een Joodse achtergrond en tijdens de Tweede Wereldoorlog, zat hij als kind bij de grootouders van een klasgenootje ondergedoken.
Zelf had hij een voorliefde voor Marokko en de Marokkanen zelf, te wijten aan het feit dat wijlen Mohammed de Vijfde, de Marokkaanse Joden niet had uitgeleverd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Alhoewel we thuis geen Kerst vierden, vond ik de dag met kerstontbijt toch wel heel leuk, louter omdat het gezellig was.
Onze moeders werd gevraagd wat lekkers te maken voor het ontbijt.
Het brood van mijn moeder was echt gewild bij de leerkrachten en zodoende maakte ze elk jaar 6 hele grote ronde Marokkaanse broden. Een brood voor mijn klas en de rest werd verdeeld over de klassen van mijn zusjes en broertjes.

Het kerstontbijt luidde altijd het begin van de kerstvakantie in; de vakantie waar iedereen altijd naar uitkeek ! Want in de kou naar school, daar had niemand behoefte aan.

Mijn kinderen beseffen dat Kerst geen Islamitische feestdag of viering is, maar kijken echt naar vanavond uit om gezellig met hun klasgenootjes te dineren. Lekkere hapjes en de smakelijke winterkost ‘harira’ hoort er natuurlijk ook bij !
Voor hun juffen hebben zij ook nog een leuk presentje meegenomen.

Helemaal opgedost in hun mooie kleren roepen ze dat we nu echt moeten gaan, maar voordat ik vertrek maak ik nog foto’s van mijn prachtige meiden die helemaal schitteren in hun mooie jurkjes !

Comment (1)

  1. posted by Gaby on 21-12-2013

    Mooi schat! :-D

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: