Kip; het meest veelzijdige stukje vlees kíp !

Door : | 2 Reacties | Op : 12-07-2013 | Categorie : SoSo Blog

Dat is de slogan die je op de televisie voorbij ziet en hoort komen, wanneer kip weer eens de orde van de dag is !

Bakken, braden, roosteren, grillen, stoven, sudderen, stomen, wokken, je kunt het zo gek niet bedenken en de gerechten die je met kip kunt maken zijn eindeloos !

Één bepaald stukje van de kip, de thedmeth o jazied / sder, hetgeen borst betekent en beter bekend als de kipfilet, laat zich heel makkelijk verwerken en is ideaal, wanneer je niet zoveel tijd hebt om wat langer in de keuken te staan.
Je kunt er kipgehakt van maken en omtoveren tot kipkroketjes, filodeeg, bladerdeeg, broodjes of remsemen mee vullen en nog heel veel meer.

Het kipfiletgerecht op de afbeelding heb ik binnen tien minuten op tafel gezet.
Lekker nog rijst, salade en de chilisaus niet te vergeten erbij geserveerd en het was smullen!

Er komen nog veel kipgerechten jullie kant op; van traditionele tot internationale kipgerechten !

Comments (2)

  1. posted by meid. on 01-08-2013

    Salam lieverd , machA allah tabaraka allah heliek. Zo ik het recept mogen van dit recept en bedankt lieverd.waneer komen de koekjes en taarten aan?

    • posted by SoSo Kitchen on 01-08-2013

      Wa alyk salam Meid,
      Allah i bark feek.
      Zodra ik eraan toekom zal ik de recepten van koekjes plaatsen. Voor dit recept geldt hetzelfde!
      Groetjes!!

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: