Lailat ul Qadr

Door : | 0 Reacties | Op : 04-08-2013 | Categorie : SoSo Blog

De Nacht van de Beslissing is de 27ste en allerheiligste Nacht van de Islamitische vastenmaand Ramadan.
Openbaring van de Quran aan de Profeet Mohammed. Ook wel genoemd ‘de Waardevolle Nacht’ of ‘Nacht van de Goddelijke Beschikking’, soms ook vertaald als ‘Nacht van Goddelijke Maat der Dingen’.

In deze Nacht bracht de Engel Jibrail de Eerste Openbaring van de Heilige Quran (het Heilige Boek van de Moslims) over aan de Profeet Mohammed.

Het woord “Lailah’ betekent letterlijk Nacht. In hoofdstuk AI-Qadr van de Heilige Quran zegt Allah hier over het volgende:

“Waarlijk, wij hebben hem neergezonden in de Waardevolle Nacht. En wat laat julie weten wat de Waardevolle Nacht is? De Waardevolle Nacht is beter dan duizend maanden. De Engelen en de Geest (de Engel Gabriël) dalen in haar neer met de toestemming van hun Heer, voor elke beschikking. Vrede heerst in deze nacht, tot aan de ochtendschemering.” (Quran, hoofdstuk 97)

De maand Ramadan is van grotere waarde dan de andere maanden en Laylat-ul Qadr (Waardevolle Nacht) is waardevoller dan duizend maanden samen. Niet iedereen heeft het geluk om duizend maanden te leven, maar Allah geeft de mens ieder jaar weer de kans deze Nacht waardevol met aanbidding van Allah, door te brengen.

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: