Leermoment!!!

Door : | 0 Reacties | Op : 16-03-2020 | Categorie : SoSo Blog

Geef Corona maar de schuld. Ouderen gaan dood=Corona, gedetineerden zullen wellicht ook komen te overlijden=Corona…Blame everything on the Corona ?

“Veel nieuwe besmettingen’ en ‘verdenkingen van het coronavirus’ zijn geconstateerd in verpleeghuizen in Brabant en Limburg. Deze locaties moeten noodgedwongen de deuren sluiten voor bezoek om verdere besmettingen te voorkomen. Voor verpleeghuizen waar nog geen besmettingen zijn vastgesteld, geldt nu het landelijke advies om niet meer dan één bezoeker per dag per cliënt toe te laten.”

“Anbo heeft vanwege het coronavirus een speciaal telefoonnummer (0348-466666) gelanceerd. ,,We krijgen door het coronavirus huilende ouderen aan de lijn die geen bezoek krijgen of niet op bezoek kunnen”, vertelt Anbo-directeur Den Haan. ,,Door corona voelen ouderen zich nog eenzamer.”

Lees volgende artikelen:

http://www.sosokitchen.nl/ouders-al-walidien

http://www.sosokitchen.nl/vrijdag-afsluiter-smeekbede-voor-de-ouders

http://www.sosokitchen.nl/reminder-2

Mijn advies: zijn je ouders-schoonouders op leeftijd? Haal ze in huis nu het nog kan! (Tenzij ze zelf echt niet willen of ‘onmogelijk’ is!)

Leermoment 2.0

Verzoen!

Lees volgend artikel:

http://www.sosokitchen.nl/stel-jezelf-de-volgende-vraag

http://www.sosokitchen.nl/sabrun-jameel-❤

Tot slot:

Help elkaar! Aan allen (ouderen, ‘kwetsbare’ vrouwen, kinderen, daklozen etc.) die zich in een kwetsbare, uitzichtloze positie bevinden: moge Allah/God jullie bijstaan ❤

(“Alle rechtbanken en gerechtshoven gaan vanaf dinsdag tot en met 4 april dicht in verband met het coronavirus, meldt de Rechtspraak zondagavond. Alleen urgente zaken gaan nog door, maar zonder publiek.

Urgente zaken zijn zaken waar een rechterlijke beslissing niet achterwege kan blijven, omdat het bijvoorbeeld de rechten van verdachten of rechtzoekenden raakt. Voorbeelden hiervan zijn faillissementen, zittingen rond verplichte zorg, uithuisplaatsingen en voorgeleidingen.”)

……

Update 19 maart

“Alle verpleeghuizen weren bezoekers in strijd tegen coronavirus”

Alle verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen in de ouderenzorg sluiten de deuren voor bezoekers, maakt het kabinet donderdag bekend. De nieuwe maatregel moet de kwetsbare groep ouderen beschermen tegen besmetting met het coronavirus.

“In deze bijzondere situatie moeten we ingrijpende maatregelen nemen”, zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid), die net het coronadossier van zijn opgestapte collega Bruno Bruins had overgenomen.

Het bezoekverbod geldt voor alle bezoekers en alle anderen die niet noodzakelijk zijn voor de zorg, zei de Jonge. Voor mensen in de laatste fase van hun leven, wordt een uitzondering gemaakt.

Volledig artikel:

https://www.nu.nl/coronavirus/6038658/alle-verpleeghuizen-weren-bezoekers-in-strijd-tegen-coronavirus.html

DEN HAAG – Verpleeghuizen gaan vanwege het coronavirus op slot. Dat melden bronnen aan De Telegraaf. Deze lockdown wordt niet alleen ingesteld om de kwetsbare bewoners te beschermen, maar ook het schaarse personeel. Het ziet ernaar uit dat de plannen snel ingaan, mogelijk vandaag al.

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde het kabinet dinsdag al om aparte plannen uit te werken voor de ouderenzorg. Ingewijden meldden donderdagochtend aan De Telegraaf dat het kabinet werkte aan het op slot doen van de verpleeghuizen, minister De Jonge (Volksgezondheid) bevestigde dat donderdagavond.

Er wordt wel gedacht aan een uitzondering voor bezoek aan stervende mensen. „Het is belangrijk om dat wel mogelijk te maken”, zegt De Jonge die daar geen concrete invulling voor heeft. „Verpleeghuizen moeten intern kijken hoe dat dan gaat.”

Bewoners van verpleeghuizen behoren tot de zogeheten hoogrisico groepen. Het coronavirus is levensbedreigend voor hen. Bezoek is dus niet langer welkom. Tot dusverre was dat nog wel het geval. Officieel werden alleen bezoekers met een kuchje of andere ziekteverschijnselen gevraagd om weg te blijven. Maar sommige zorginstellingen hadden zelf al actie ondernomen door bezoekers de deur te wijzen.

Het sluiten van verpleeghuizen voor alle bezoek wordt ook ingesteld om het personeel beter te kunnen beschermen. Ze zijn hard nodig in de strijd tegen het coronavirus.”

Volledig artikel:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/959299470/verpleeghuizen-gaan-op-slot-vanwege-het-coronavirus

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: