Leger: Onduidelijke Communicatie Over Corona Bron Voor Complottheorieën

Door : | 0 Reacties | Op : 27-11-2020 | Categorie : SoSo Blog

Enkele reacties op het artikel:

“Kortom, zodra je niet meteen klakkeloos de info van de overheid gelooft, er vraagtekens bij plaatst, dan ben je een complotter en dat is gevaarlijk, dat moet worden bestreden met openlijke en stiekeme middeltjes.

Het is te gek voor woorden.
Wat is een complottheorie?


Een theorie die niet op waarheid berust?

Een theorie die afwijkt van wat de overheid ons voorhoudt? Dat hoeft niet de waarheid te zijn !
De hele geschiedenis van de mensheid staat bol van de desinformatie over van alles en nog wat.
Het WODC moest regelmatig haar wetenschappelijke conclusies bij stellen omdat de minister dat nodig vond.
Lekker democratisch .


Dat de overheid van alles bij elkaar liegt en verzwijgt is een feit.
Oneindig keer bewezen.


Maar als je hen niet zonder meer gelooft dan ben je een komplotter?

Plato:” hij die de leugen niet op de waarheid kan laten lijken is niet geschikt voor het politieke en militaire vak”.

Zo is het, zo was het en zo zal het altijd zijn.”

“Let erop ik hou mij wel strikt aan de regels waarbij het zelf krijgen van corona echt een illusie is.

Wat wil het leger met mijn gegevens?
Wanneer word ik in het cachot gegooid omwille van mijn mening?
Worden wij Hongkong 2.0?”

“Vele komplot theorieen bleken achteraf gewoon waar te zijn. De kern was spot-on, maar het randverhaal, door gebrek aan informatie, maakte het allemaal lachwekkend. Een komplot theorie kent twee kanten. De denkers en de doeners. De denkers zien de kern, willen meer informatie. De doeners willen liever geheim houden door geen informatie te delen. Totdat de beerput opengaat.”

“Misschien is de quote: “Fact checking only became relevant when the truth started to come out”.”

Haalt de woorden uit mijn mond! 👍

Doordat communicatie van de overheid en het RIVM over het coronavirus en het gebruik van mondkapjes niet helder was, kregen complottheorieën meer kans om zich te verspreiden. Dat stelde het Land Information Manoeuvre Centre (LIMC) van de krijgsmacht afgelopen zomer in een kritisch rapport, meldt NRC maandag.

Leger: Onduidelijke communicatie over corona bron voor complottheorieën
Leger: Onduidelijke communicatie over corona bron voor complottheorieën

Het LIMC adviseerde de overheid duidelijker te communiceren en transparanter over de maatregelen te zijn. Het rapport werd onder meer naar ministeries, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de Nationale Politie verstuurd.

Het LIMC werd half maart opgericht om inzicht te krijgen in de informatievoorziening rondom de pandemie en de verspreiding van desinformatie.

Volgens het rapport gaf het RIVM deze zomer onder meer onduidelijke informatie over het nut van mondkapjes. “Een onhandige grafiek wekte ten onrechte de indruk dat er geen mensen meer overleden aan COVID-19”, citeert de krant het kritische rapport dat het LIMC half augustus heeft opgesteld.

Ook de informatie over de zogenoemde quarantaineplicht was een voorbeeld van onduidelijke overheidscommunicatie. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) kondigde die verplichting op 11 augustus aan voor mensen die in contact waren gekomen met positief geteste personen, maar stelde deze een dag later weer uit.

Leger zou op grote schaal informatie over samenleving verzamelen

NRC meldde vorige week dat het leger op grote schaal informatie over de Nederlandse samenleving verzamelde en verspreidde via rapporten.

Militairen zouden zich maandenlang hebben verdiept in maatschappelijke groepen zoals Viruswaarheid en de ‘Gele Hesjes’. Daarnaast zouden distributiepunten van de papieren uitgave van De Andere Krant en de branden in de 5G-zendmasten in kaart zijn gebracht.

In een persverklaring liet Defensie afgelopen week weten zich aan de regels te houden en de rapporten enkel intern te gebruiken om te kunnen inspelen op een eventueel verzoek om militaire bijstand, zoals medisch personeel dat moet bijspringen in de zorg.

https://www.nu.nl/coronavirus/6092161/leger-onduidelijke-communicatie-over-corona-bron-voor-complottheorieen

Lees ook:

http://www.sosokitchen.nl/hoe-het-leger-zijn-eigen-bevolking-in-de-gaten-houdt

Update: 27 november 2020

Minister Bijleveld Legt Nieuwe Defensie-Eenheid Die Data Verzamelde Stil

Een nieuwe eenheid van de Landmacht die de afgelopen maanden op grote schaal data verzamelde over de Nederlandse samenleving tijdens de coronacrisis, moet daar tijdelijk mee stoppen. Dat laat minister van Defensie Ank Bijleveld aan de Tweede Kamer weten.

Minister Bijleveld legt nieuwe Defensie-eenheid die data verzamelde stil
Minister Bijleveld legt nieuwe Defensie-eenheid die data verzamelde stil

Een nieuwe eenheid van de Landmacht die de afgelopen maanden op grote schaal data verzamelde over de Nederlandse samenleving tijdens de coronacrisis, moet daar tijdelijk mee stoppen. Dat laat minister van Defensie Ank Bijleveld aan de Tweede Kamer weten.about:blankhttps://acdn.adnxs.com/dmp/async_usersync.html

Het gaat om het experimentele Land Information Manoeuvre Centre (LIMC), dat in maart aan de slag ging. NRC Handelsblad bracht het nieuws twee weken geleden naar buiten. Volgens de krant keek de eenheid ook naar gedrag van groepen als Viruswaanzin. De Tweede Kamer eiste daarna opheldering van Bijleveld.

Defensie kondigde daarop aan dat de werkwijze van het LIMC onder de loep zou worden genomen door de Functionaris voor Gegevensbescherming Defensie. Deze interne toezichthouder gaat kijken of de eenheid zich aan de privacyregels heeft gehouden. Dat onderzoek moet begin volgend jaar klaar zijn.

“In afwachting van de uitkomsten hiervan heb ik besloten om de activiteiten van het LIMC voor wat betreft het verzamelen en analyseren van informatie stil te zetten”, schrijft Bijleveld vrijdag. Defensie liet in reactie op de publicatie van NRC weten dat de eenheid geen regels heeft overtreden.

Defensie mag niet, zoals de politie, onder bepaalde voorwaarden persoonsgegevens uit open bronnen verzamelen. “Het gebruik van open bronnen voor de taakuitoefening waarbij geen persoonsgegevens worden verwerkt, is overigens wel toegestaan”, aldus de minister. Civiele autoriteiten hebben volgens haar de afgelopen maanden geen beroep gedaan op het LIMC.

https://www.nu.nl/tech/6093266/minister-bijleveld-legt-nieuwe-defensie-eenheid-die-data-verzamelde-stil

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: