Lemsemen-Remsemen in de maak; Tips

Door : | 1 Comment | Op : 02-03-2017 | Categorie : SoSo Blog

“Nu je er toch bent kun je wat msemmen maken”, zegt mn moeder haha. Ik ontkom er gewoon niet aan !

Ik zal het ongetwijfeld al eerder vermeld hebben, maar een recept is maar een deel of beter gezegd onderdeel van het geheel.

De bereidingswijze en bereidingstactieken die je hanteert geven de doorslag, níet het recept !

Omdat de meeste vragen toch vaak over msemmen gaan wil ik nog enkele tips met jullie delen. 

Tips:

 -Kneed het deeg zo’n 10 minuten tot een soepel, stevig deeg.

Moet je het deeg kneden ? Jazeker, want de samenstelling zou anders aanvoelen. Bloem, griesmeel, zout en water moeten een homogeen worden.

-Laat het deeg 10 minuten, afgedekt in een warme keuken rusten. In een wat koelere keuken 15 minuten. Niet langer ! Waarom ? Omdat de kans dan groot is dat je deeg alle richtingen gaat uitwijden en je tijdens het vouwen geen mooie pakketjes samen kunt stellen.

Het afdekken dient om uitdroging te voorkomen.

-Verdeel het deeg eerst in gelijke stukken, voordat je ze insmeert. Dus niet gelijk al je handen vetten en dan tot deegbollen vormen.

Deze wijze hanteer ik om het deeg in gelijke stukken af te wegen. Soms met het oog, soms met een weegschaal. Een deegbol weegt ongeveer 350 gram. Een msemman is dan ook groot. Je kunt natuurlijk ook kleine msemmnat maken.

-De deegbollen en msemmanpakketjes dien je tot gebruik wederom af te dekken. Ik dek ze af met een doorzichtige pedaalemmerzak.

-Vandaag heb ik de griesmeel-moyen gebruikt. Normaal gesproken gebruik ik de griesmeel-fine. Maar het resultaat is hetzelfde !

Voor meer informatie kun je de eerder geplaatste afbeeldingen, artikelen en recepten raadplegen. Deze vind je op deze website.

 

 

Comment (1)

  1. posted by gaby on 10-06-2017

    jouw mama maakt de lekkerste die ik ooit heb gegeten!
    ik probeerde altijd goed op te letten hoe zij ze maakte, het leek niet zo moeilijk maar als ik het dan zelf thuis probeerde mislukte het altijd, en goed mislukt?

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: