Madrid: Protest Tegen Coronamaatregelen

Door : | 0 Reacties | Op : 18-08-2020 | Categorie : SoSo Blog

“Zondag verzamelden duizenden betogers zich op het Plaza de Colón in Madrid om te protesteren tegen de mondkapjesplicht. Tijdens het protest, dat onder meer werd gesteund door de Spaanse zanger Miguel Bosé, ondertekenden mensen een manifest ‘tegen de valse pandemie’, schrijft de krant El País.

De demonstranten zetten vraagtekens bij de maatregelen die de Spaanse premier Pedro Sánchez heeft genomen en bij de nauwkeurigheid van de PCR-tests die het virus moeten detecteren. Ze riepen onder meer: ‘Wij willen het virus zien’, ‘Wij zijn niet bang’ en ‘5G doodt’, een verwijzing naar de theorie dat er een link is tussen draadloze technologie en het coronavirus.

“Om gezond te zijn, moeten we leven. We kunnen niet leven als zombies met mondkapjes op,” zei dichter en fotograaf Ouka Leele. Boer Josep Pàmies riep mensen op om anderen in hun omgeving ervan te overtuigen dat ze niet bang hoeven te zijn voor het coronavirus.

Bill Gates

“Wij ontkennen niet dat het virus bestaat, maar hebben wel moeite met de maatregelen die zijn genomen,” zei Pablo Rivero (58), die vanuit Navarra in het noorden van Spanje naar Madrid was afgereisd. “Het stilleggen van de economie is op basis van het dodental niet te rechtvaardigen.” Naast hem stond Carmen López. Zij protesteerde naar eigen zeggen omdat ze niet wil dat haar 2 kinderen opgroeien met angst voor een leugen van de overheid.

Zanger Bosé begon zijn kruistocht tegen het coronavirus in juni, toen hij op Twitter stelde dat de Spaanse premier Sánchez deel uitmaakt van een plan van miljardair Bill Gates, die de valse coronapandemie wil gebruiken om de bevolking te chippen. En dat alles met behulp van 5G.

We weten dat ze tegen ons liegen

“De economie is stilgelegd voor 8000 ouderen die zijn gestorven,” riep Carmen Polo van Stop Confinamiento España, één de groepen die het protest had georganiseerd.

“We weten dat ze tegen ons liegen en we laten niet toe dat ze onze rechten met voeten treden,” zegt Diana Ortiz, werkzaam in de toerismesector, in onderstaand filmpje. “We gaan niet zwijgen.”

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: