Marokko: Leger Reageert Op Zaak Doodgeschoten Hayat

Door : | 0 Reacties | Op : 29-09-2018 | Categorie : SoSo Blog

In de afgelopen dagen werd veel gesproken over de dood van Hayat, een 23-jarige Marokkaanse studente die omkwam toen de migrantenboot waarmee ze naar Spanje wilde gaan, onder vuur werd genomen door de koninklijke marine.

Ontroerende begrafenis door koninklijke marine doodgeschoten Hayat (video)

Wie was Hayat, de jonge vrouw die door de Marokkaanse marine werd doodgeschoten

Moulay Hicham reageert op dood Hayat, neergeschoten door Marokkaanse marine

Marokko: HRW eist berechting militairen die Hayat doodschoten

Een legerbron heeft na meerdere dagen controverse op de zaak gereageerd in een gesprek met TelQuel. Volgens deze bron ging het niet om een legerboot maar om een patrouilleboot van de kustwacht.

De go-fast waarin Hayat zat weigerde te stoppen en maakte gevaarlijke manoeuvres. De kustwacht wist een aanvaring op het nippertje te voorkomen. Een kustwacht besloot als gevolg waarschuwingsschoten te lossen. De Spaanse bestuurder van de boot probeerde alsnog te ontsnappen maar door zijn manoeuvres “kwam hij in de baan van de kogels, wat voor verwondingen bij enkele inzittenden zorgde”. Later bleek dat de boot “illegale migranten vervoerde die onder een zeildoek verborgen lagen”.

De militaire bron stelt tevens dat de “go-fast intimiderende manoeuvres verrichte en recht op de kustwacht afstevende”. Er werden tijdens het incident “conventionele wapens” gebruikt en enkel de bestuurder was zichtbaar. De migranten waren verstopt onder “een zeildoek met dezelfde kleur als de zee”.

Bij de interventie van de kustwacht kwam de jonge Hayat Belkacem om het leven en raakten drie andere inzittenden gewond. Hayat was studente en wilde naar Spanje vertrekken om er een baan te vinden en haar familie financieel te steunen.

https://www.bladna.nl/marokko-leger-reactie-doodgeschoten-hayat,23061.html

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: