Media Verliest Betrouwbaarheid

Door : | 0 Reacties | Op : 05-09-2017 | Categorie : SoSo Blog

“Mannen protesteren op dak nieuwe islamitische school.
Een actie maandagochtend op het dak van de nieuwe middelbare islamitische school. De twee mannen die met bivakmutsen over hun hoofd protesteerden, zijn aangehouden. Ze hadden een spandoek aan de gevel gehangen met de tekst ‘Wie Islam zaait zal Sharia oogsten’

Toen het schoolbestuur, personeel, leerlingen en hun ouders ‘s ochtends bij de school arriveerden, begonnen de mannen vanaf het dak herhaaldelijk de anti-islamitische leus ‘salafisme, terrorisme’ te roepen. De twee mannen, van 29 en 32 jaar oud, voerden actie….:Ja wij zijn als samenleving in oorlog met salafisten.

Op social media reageerden Amsterdamse politici maandagochtend tijdens het protest verbolgen op de actie.”

?????????????

De staat van de Nederlandse media is best bedroevend. De media ontwijkt termen zoals racisme, fascisme en islamofobie. We zullen de media daarom ook een handje moeten helpen !

De media rept over verzet; verzet tegen ???? een Islamitische school; een school voor Moslims en geen ‘salafisten’.

Er bestaat niet zoiets als ‘salafisten’: of je bent Moslim of je bent geen Moslim. Of je hangt de Islam aan of je hangt (g)een ander geloof aan. Mensen die buiten de oevers van de Islam treden heten ‘khawaridj’ en geen ‘salafisten’. 

@De media: bij deze een correctie:

“Terreur op dak Islamitische school in Amsterdam”

Twee fascistische mannen met bivakmutsen over hun hoofd schreeuwden terroristische leuzen. Zo’n 40 leerlingen waren op dat moment aanwezig. Waarschijnlijk was het doel van de terroristische actie angst aanjagen bij de ouders en leerlingen op dat moment. De fascisten: “Ja wij zijn als samenleving in oorlog met de Islam” (salafisme)

Volgens een moeder van een 14-jarige leerling, zorgde de aanwezigheid van de twee echter niet voor paniek: “Het is niet leuk dat het gebeurt, maar de sfeer werd er niet helemaal door verpest. We zijn inmiddels ook wel wat gewend. Er is veel kritiek op Islamitische scholen.”

De middelbare Islamitische school ‘Cornelius Haga Lyceum’ in de Amsterdamse wijk Nieuw-West is een school voor Moslims. Niet-Moslims zijn uiteraard ook van harte welkom.

 

Graag gedaan ! ?

 

(*En ja alles wat met een Godsdienst/Religie te maken heeft verdient van mij een hoofdletter, bijvoegelijk naamwoord of niet !)

 

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: