Mini Thachnift / Batbot / Matlo3

Door : | 4 Reacties | Op : 29-07-2013 | Categorie : SoSo Blog

Brood met water of brood met melk; het kan beide, maar ik ga toch het liefst voor het originele brood dat met water wordt bereid; het blijft langer zacht, vers en ook qua smaak vind ik het lekkerder.

Op de afbeeldingen zie je een kleinere variant van de thachnift. Dit keer niet in een anagdam, maar op een verwarmingsplaat gebakken; het effect is bijna hetzelfde.
De anagdam geeft een wat groffere boerenbrood-structuur aan het brood. Het brood dat op de verwarmingsplaat is gebakken, geeft een wat zachtere uitstraling.

Er bestaan 2 soorten thichnifien / batbots / matlo3; de eerste bestaat gewoon uit brood die je dan na het bereiden openmaakt en met een zelfgemaakte vulling vult. De tweede bestaat uit brood met een vulling vooraf, die je dan vervolgens afbakt.

De broden kun je vullen met vlees- en vissoorten, maar je kunt het ook geheel vegetarisch houden !

Thachnift mini- Batbot 2Thachnift mini- Batbot 3

Comments (4)

 1. posted by Khadija on 23-09-2013

  Salam ou 3likoum, wat een geweldige site met heerlijke gerechten!!! Ga zo door meid! :-D ik had een vraagje zou je me misschien kunnen helpen aan een recept voor gevuldebztbotm,te garnalen… Nou weet ik wel hoe ik batbot moet maken maar die vulling niet…wil het vrijdag voor me schoonmoeder maken…nouja alvast bedankt :-D groetjes

  • posted by SoSo Kitchen on 02-10-2013

   Salam,
   Sorry voor mijn late reactie, maar wat heb je zelf in gedachten? Wil je het droog hebben, met groenten of met een sausje ?
   Groetjes !

 2. posted by Khadija on 08-10-2013

  Geeft niet!! Zat zelf te denken met groenten en een sausje….alleen weetgwn echt niet wat :oops: groetjes Khadija

 3. posted by SoSo Kitchen on 11-10-2013

  Hoi Khadija,
  Nu ga ik ze ener dezen dagen maken en plaats de foto’ s van deze gevulde broodjes dan eerst.
  Ik zat te denken aan gewokte groenten met garnalen en dan chilisaus om t af te maken.Daar houden de meeste moeders wel van…beetje eten met pit. Anders een zelfgemaakte dressing eroverheen doen.
  Hou t even in de gaten.
  Groetjes

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: