Nasser Zafzafi vs Rechtbank Marokko

Door : | 0 Reacties | Op : 24-05-2018 | Categorie : SoSo Blog

Zoals eerder vermeld heeft het Openbaar Ministerie in Marokko tientallen personen opgetrommeld om valse getuigenissen tegen de politieke gevangenen/Hirak-activisten af te leggen. Begin deze week vertelde een getuige tijdens een zitting dat Zafzafi de aanval op een politiegebouw in maart 2017 in Imzouren had bevolen, feit waarvoor hij de doodstraf riskeert.

Lees en huiver !

Deel 1:

Nasser Zafzafi, leider van Riffijnse Volksbeweging, zei dat de getuige die de rechtbank opriep en zijn getuigenis aflegde eerder al een crimineel verleden heeft.
Hij werd namelijk al gearresteerd voor drugshandel en illegale handel in alcoholische dranken. Ook zegt Nasser dat hij al aangevallen was door de getuige, een incident gedocumenteerd door drie video’s.

De getuige die ondermeer verklaart dat Nasser de mensen heeft aangezet tot het stichten van brand in een gebouw van de ordetroepen heeft eerder al ruzie gehad met Nasser, en is gearresteerd geweest wegens zijn illegale handel. Een feit waarvan de onderzoeksrechter op de hoogte is maar verder niets mee deed, aldus de leider van de Riffijnse Volksbeweging!

“Hij probeerde mij aan te vallen tijdens een van de demonstraties, en poogde ook om de gsm van AlAsrihi te stelen”

Omwille van zijn crimineel verleden en ook omwille van de vete tussen Nasser en de getuige vroeg de verdediging de getuigenis van de getuige te negeren en te schrappen.

Hiertegen protesteerde de vertegenwoordiger van het OM Hakim El Wardi: “er is geen wet die zegt dat een getuigenis ongeldig is vanwege een eerdere vete”

Deel 2:

Fikri Boulmrah, één van de getuigen tegen de activisten van de Riffijnse volksbeweging, werd aan de tand gevoeld door Mohamed Agnaj, lid van het verdedigingscollectief.

(brand in Imzouren)”je hebt alles gezien en hebt alles meegemaakt van begin tot eind! Heb je door #Nasser Zafzafi en Mohamed #Elhaki te beschuldigen je eigen betrokkenheid toegegeven?”

Het Openbaar Ministerie maakte bezwaar tegen deze vraag: “ je hebt het recht niet om dit te vragen…dit is geen vraag, maar een bedreiging.” Ook de rechter wees de vraag af!

In een zitting dat gekenmerkt wordt door scherpe vragen van de verdediging en waarop het OM telkens bezwaar maakt wegens “ de vragen zijn dubbelzinnig en leiden tot onduidelijkheid”

Mohamed #Agnaj:” als ik vragen stel is het mijn taak en de bedoeling om de gedetineerden te steunen. Het OM komt telkens tussenbeide alsof het de ‘getuige’ wilt steunen, alsof het bang is dat hij zich tegenspreekt.
Ik stel de vragen omdat ik precies weet welk huis in brand vloog, omdat ik precies weet in welke straat het politiebureau zich bevindt…ik heb het volledige stratenplan in mijn hoofd en ken elk plekje!”

Tekst: Noureddine Adherbal

 

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: