NCTV LEIDT VEILIGHEIDSTEAM VOOR BETROKKENEN TAGHI-ZAAK

Door : | 0 Reacties | Op : 18-09-2019 | Categorie : SoSo Blog

“Minister Grapperhaus heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) betrokken bij het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum. De NCTV krijgt de regie over een speciaal team, samen met politie en het Openbaar Ministerie. “Dit team heeft bevoegdheden om de beveiliging en bewaking te activeren respectievelijk te intensiveren op een wijze die bescherming biedt tegen deze dreiging”, aldus de minister.

https://www.google.com/amp/s/amp.nos.nl/artikel/2302272-nctv-leidt-veiligheidsteam-voor-betrokkenen-taghi-zaak-mogelijk-snel-maatregelen.html

Wat ik dan een beetje moeilijk begrijp is waarom de Nederlandse overheid een kroongetuige bekend moet maken? Of dacht men dat het probleem vanzelf zou overwaaien als ze elkaar zouden afschieten? Hoe dan ook zijn er onschuldige personen bij betrokken en kan het niet anders dat de jacht echt geopend gaat worden.

Het lijken wel Zuid-Amerikaanse taferelen (Netflix: Narcos, El Chapo etc.)..overheid..kartels..topfunctionarissen in de overheid..corruptie..slachtoffers..wet op de schop..uitlevering..overname en ga zo maar door..

Zie tevens:

Advocaat Taghi: achtergrond moord onbekend

Inez Weski, advocaat van de voortvluchtige Ridouan Taghi, zegt dat conclusies over een verband tussen de moord op advocaat Derk Wiersum en haar cliënt vooralsnog voorbarig zijn.

In een reactie laat Weski woensdag weten: “Ik begrijp de speculaties over de mogelijke achtergronden van de zeer tragische dood van de advocaat, maar kan slechts constateren dat daar niets over bekend is op dit moment. De geschiedenis leert dat soms volstrekt tegengestelde of niet vermoede belangen en partijen een rol blijken te hebben gespeeld in gebeurtenissen.”

Voor het overige wil de raadsvrouw geen commentaar geven. In de strafzaak rond Taghi en vijftien medeverdachten staan op 24 en 26 september twee zittingen gepland. Het proces verkeert nog in de voorfase; de inhoudelijke behandeling zal naar verwachting pas volgend jaar plaatsvinden.

https://www.parool.nl/amsterdam/advocaat-taghi-achtergrond-moord-onbekend~b52fcd43/

Wat bovenstaande betreft kan ik me nog herinneren dat de media uitgebreid aandacht had besteed aan de tragische dood van Koen Everink. Badr Hari en zijn vrienden kwamen daarbij onder een vergrootglas te liggen. De dader bleek uit een hele andere hoek te komen.

We zullen het onderzoek moeten afwachten.

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: