Niets Is Wat Het Lijkt!

Door : | 0 Reacties | Op : 28-06-2020 | Categorie : SoSo Blog

“Bananen geplakt op rechtbanken Rotterdam en Den Haag.”

Uit protest tegen het verbod op een demonstratie tegen het coronabeleid is de rechtbank in Rotterdam beplakt met bananen. Ook bij de rechtbank in Den Haag zijn tientallen bananen neergelegd en vastgeplakt.

Vanochtend deed de actiegroep Viruswaanzin de oproep aan mensen om bananen op rechtbankgebouwen te plakken als statement. “Hiermee geven we een signaal af dat we dit niet pikken en dat we nu afgezakt zijn tot een bananenrepubliek”, zei Willem Engel van de actiegroep eerder in een oproep.

Viruswaanzin voelde zich in verschillende rechtszaken niet serieus genomen, zegt Engel tegen Rijnmond. “Vandaar de oproep om bij rechtbanken bananen neer te leggen.” Volgens Engel geldt de oproep voor alle rechtbanken in Nederland.

Vandaag wilde Viruswaanzin op het Malieveld demonstreren tegen de coronamaatregelen. Burgemeester Remkes van Den Haag verbood de demonstratie en dat verbod hield gisteren stand bij de rechter. De actiegroep riep mensen op om niet meer te komen. Er kwamen toch mensen naar het Malieveld en de politie heeft een aantal aanhoudingen verricht. Burgemeester Johan Remkes kondigde een noodbevel af.

Viruswaanzin zegt in een reactie zich in de steek gelaten te voelen door de politiek, de media en nu ook de rechterlijke macht. “We leven niet meer in het land waar we dachten te wonen”.

https://nos.nl/artikel/2338819-bananen-geplakt-op-rechtbanken-rotterdam-en-den-haag

Zie ook: viruswaanzin.nl

Update: Dinsdag 7 juli 2020

Uitspraak Over Vervangen Rechter In Kort Geding Viruswaanzin

“DEN HAAG (ANP) – Moet de rechter in het kort geding van actiegroep Viruswaanzin tegen de overheid worden vervangen? Daar geeft de wrakingskamer van de rechtbank in Den Haag dinsdagmiddag antwoord op.”

Het kort geding, waarin Viruswaanzin eist dat er een onmiddellijk einde komt aan alle noodverordeningen en coronamaatregelen, ligt sinds donderdag 25 juni stil omdat Viruswaanzin aan het einde van de ruim twee uur durende zitting om een andere rechter vroeg. De toegewezen rechter zou volgens Willem Engel en Jeroen Pols van Viruswaanzin bevoordeeld zijn.

Rechter Hoekstra heeft in een eerder vonnis een fotograaf de toegang tot een besmette nertsenfokkerij geweigerd. In haar vonnis noemde ze de corona-uitbraak “een acute crisissituatie” die “substantieel veel slachtoffers eist”. Viruswaanzin bestrijdt juist dat corona een ‘killervirus’ is en een pandemie veroorzaakt. Andere virussen zijn veel gevaarlijker, betogen ze. Daarom willen ze af van onder meer de afstandsregel van 1,5 meter.

De wrakingskamer doet om 13.00 uur uitspraak. De rechters van de wrakingskamer van de rechtbank beslissen niet over het intrekken van de noodmaatregelen. Die beslissing blijft op het bordje liggen van de kortgedingrechter. Als het verzoek tot wraking wordt toegewezen, dan behandelt een andere kortgedingrechter de zaak verder. Als de wrakingskamer het verzoek van Viruswaanzin afwijst, hervat rechter Hoekstra het kort geding en kan ze binnenkort uitspraak doen over de eis van Viruswaanzin om alle noodmaatregelen in te trekken.

ANP

Willem Engel, een man die in/door de media warm onthaald wordt met bloemen? Dan moet je je toch eens gauw achter de oren gaan krabben 😉

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: