Opgelet Ouders Leerlingen Groep 8: Kamerbrief Over Eindtoets 2020

Door : | 0 Reacties | Op : 25-03-2020 | Categorie : SoSo Blog

“Minister Slob informeert de Tweede Kamer over het besluit dat leraren dit jaar geen eindtoets hoeven af te nemen bij leerlingen in groep 8.”

https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-onderwijs-cultuur-en-wetenschap/documenten/kamerstukken/2020/03/18/eindtoets-2020

Minister Slob heeft op 18 maart 2020 aangekondigd dat er dit jaar geen eindtoets zal worden afgenomen bij de leerlingen in groep 8. De prioriteit in de scholen ligt op dit moment bij de opvang van leerlingen en de organisatie van onderwijs op afstand, aldus de minister in zijn brief aan de Tweede Kamer.

Wat betekent dit voor het schooladvies?

In de brief aan de Tweede Kamer is expliciet aangegeven dat er dit jaar geen sprake zal zijn van heroverwegingen en herzieningen van de gegeven schooladviezen, ook niet op grond van eventuele andere factoren naast de resultaten van de eindtoets.
Omdat de eindtoets dit jaar niet wordt afgenomen, zullen deze adviezen dit jaar niet worden bijgesteld. Het afgegeven schooladvies wordt daarom nu voor alle leerlingen definitief.

Wat betekent dit voor de plaatsing in het VO?

Scholen in het voortgezet onderwijs zijn verplicht om leerlingen te plaatsen op basis van het basisschooladvies. Het geadviseerde niveau is dus leidend. Bij een dubbel advies (bijvoorbeeld mavo/havo) mogen leerlingen zich altijd aanmelden voor het hoogste van de twee onderwijsniveaus.
VO-scholen mogen leerlingen met een dubbel schooladvies niet weigeren. Maar de middelbare school bepaalt op welk niveau de leerling wordt geplaatst. Scholen die slechts één schoolsoort aanbieden, zijn niet verplicht om leerlingen met een dubbeladvies te plaatsen.
Verder heeft de minister aangegeven: “Op de middelbare school zal vervolgens in het nieuwe schooljaar goed gekeken worden of kinderen op de juiste plek zitten. Daar zal ik nadere afspraken over maken met het voortgezet onderwijs.”

Voor de regio Haaglanden actuele informatie te vinden op de website van BOVO Haaglanden.

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: