Ophef Moskeescholen/Quranscholen

Door : | 0 Reacties | Op : 13-09-2019 | Categorie : SoSo Blog

Iedereen staat erbij, kijkt ernaar en nog steeds hebben de meesten het niet door. Hoe kon dit zo uit de hand lopen?

Als kind kreeg ik (samen met nog tig andere kinderen) op woensdagmiddag, zaterdag- en zondagochtend Arabische les én Quranles van een Marokkaanse Imam uit Marokko die in Nederland verbleef. Ik kreeg niks van haat mee! De eerste generatie kocht panden op en toverde deze om tot gebedshuizen..uiteraard met hun zuurverdiende centen en er kwam geen subsidie of wat dan ook bijkijken.

… Ik zal een paar stappen overslaan, maar het begon allemaal met de infiltratie van moskeeën. Geld uit het Midden-Oosten stroomde binnen..Dollars!! (de moskeeën die niet geïnfiltreerd zijn, zijn op één hand te tellen en daar probeert men de oude garde van de troon af te slaan: LETTERLIJK!) Vervolgens klonk het ‘BESTE BROEDERS EN ZUSTERS’, “imams” uit de Marokkaanse Gemeenschap of mensen die zich goed hebben ‘ingenesteld’ in de Marokkaanse Gemeenschap hebben misbruik gemaakt van de naïviteit van ouders. Vervolgens was het gemixt lezingen aanbieden, jongens en meisjes reisden van de ene naar de andere stad om ‘lezingen’ te volgen (onder noemer Islam kon en mocht alles ‘MaachaAllah MaachaAllah’ ..Kots!) Ouders waren de contrôle volledig kwijt en de jongens en meisjes kwamen in contact met ‘ronselaars’ en de verhalen over uitreizen naar Syrië kennen we allemaal wel. Maar niemand die zich afvraagt wat de achterliggende gedachte is van dit hele gebeuren?!?

…Lang verhaal kort: nu zijn de kinderen aan de beurt. Wie staat er voor de klas? Dat is de vraag die ouders zichzelf moeten stellen. Islam is perfect, de mens is dat niet. Er wordt dikwijls gesproken over de Islamitische gemeenschap..welke Islamitische gemeenschap? Iedereen wordt maar op een hoop gegooid..Ik/wij hebben niks met extremisme-extremistische groeperingen of ideologiën uit het Midden-Oosten te maken. Gooi die geldkraan dicht en laat die ‘imams en studenten van kennis’ die mensen beoordelen, verketteren, roddelen, lasteren en verzekerd denken te zijn van een ticket naar de hemel maar een baan zoeken in plaats van de gehele Marokkaanse Gemeenschap te bedonderen!

Zo das eruit…fijne avond verder ?

“3indama tofsad almará yofsad almozjtama3” ?

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: