Originele Crispy Churros!

Door : | 0 Reacties | Op : 31-03-2020 | Categorie : SoSo Blog

Terwijl ik bezig was met de voorbereidingsfoto’s liet ik mijn telefoon vallen! Telefoon kapot, simkaart werkt niet meer dus dan maar switchen op de telefoon van mijn man die mij te hulp schoot 😅

Heel snel originele crispy churros gemaakt. Het recept bevat géén eieren! In de jaren ’80-’90 werkten wij (onze eerste generatie moeders) met handen, glazen, kopjes en kommetjes om dingen af te wegen. Zo heb ik dat van mijn moeder aangeleerd en vandaar dat er vaak glazen in mijn recepten ter sprake komen. De inhoud kun je in een weegschaal doen, afwegen, naar exacte grammen omzetten en de verhoudingen aanpassen (zo doen de meesten dat die mij volgen)

Het is een heel eenvoudig recept. Ik heb een kleine spuitmond gebruikt, maar je kunt uiteraard ook een groter spuitmondje nemen. De churros zijn heel krokant van buiten en goed gegaard van binnen. Ik heb ze in suiker-basterdsuiker en kaneel gewenteld. Je kunt er ook gesmolten chocolade bij serveren.

Recept:

-2 glazen water

-1 afgestreken theelepel zout

-2 afgestreken theelepels suiker

-2 glazen bloem

-2 eetlepels fijne griesmeel

Bereidingswijze:

In een (steel) pannetje water met zout en suiker aan de kook brengen. Bloem met griesmeel vermengen en aan het water toevoegen. Met een houten pollepel alles met elkaar vermengen, totdat het deeg van de rand los begint te komen. Deeg op een bord storten en licht met olie besmeren. Kort laten afkoelen en het deeg in een spuitzak doen en in gewenste vorm spuiten. Je kunt ze tot gebruik in de koelkast afdekken. Ik heb ze meteen in de olie afgebakken/gefrituurd.

Tot slot in suiker-basterdsuiker-kaneel wentelen en je hebt heerlijke crispy churros in een handomdraai!

Mijn man zet de koffie..voor mij een kopje thee! (De kids hadden vanmiddag al churros op (zonder suiker en kaneel) met wat Nutella)

Fijne Avond,

Sosokitchen.nl

Tip:

-Je kunt ook het water of de helft ervan door melk vervangen. In plaats van olie met roomboter besmeren.

-Serveren met jam, honing, poedersuiker, glazuur etc. Bestrooien met allerlei nootjes, kokos of gewoon in chocolade dippen!

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: