Parool Lanceert Podcast Over Taghi

Door : | 0 Reacties | Op : 30-06-2020 | Categorie : SoSo Blog

“In De Taghi Podcast praat presentator Corrie Gerritsma met Paul Vugts over de jeugd van Taghi, hoe hij groot is geworden in het criminele milieu, het proces Marengo en de impact van de liquidaties van advocaat Derk Wiersum en de broer van de kroongetuige op onze rechtsstaat.”

https://www.parool.nl/amsterdam/parool-lanceert-podcast-over-taghi-zijn-bloeddorst-is-ongekend

Even voor de duidelijkheid: ik verdedig niemand, maar ik probeer te begrijpen waarom de heer Taghi voorwerp is van publieke berechting. Weski liet eerder in een reactie weten dat conclusies over een verband tussen de moord op advocaat Derk Wiersum en haar cliënt (Taghi) vooralsnog voorbarig zijn. “De geschiedenis leert dat soms volstrekt tegengestelde of niet vermoede belangen en partijen een rol blijken te hebben gespeeld in gebeurtenissen.”

In de podcast wordt verwezen naar een criminele organisatie. Er is nog helemaal niet bewezen dat er sprake is van welke criminele organisatie dan ook. Op basis van aannames kun je niemand veroordelen. Juridisch gezien ben je onschuldig, totdat het tegendeel is bewezen. De media kan gelukkig geen straffen opleggen, maar ik kan maar één conclusie trekken en dat is dat de heer Taghi dus al veroordeeld is door de media.

Dit begint nu op een soap te lijken! Peter R. de Vries, misdaadverslaggever en tevens ontwikkeld tot een tv-persoonlijkheid, wenst vertrouwenspersoon van de kroongetuige (Nabil B) te worden. Peter R. de Vries is geen advocaat en is dus niet gebonden aan geheimhoudingsplicht. Als de kroongetuige besluit te zwijgen, mag de rechter meneer De Vries dus horen als getuige. Wanneer de kroongetuige bepaalde uitlatingen doet (en het is maar de vraag of de kroongetuige werkelijk uitlatingen zal doen) tegenover De Vries mag De Vries gewoon verklaren. Dit is een onwenselijke situatie, want hoe betrouwbaar zijn de verklaringen van de kroongetuige? Hoe objectief staat De Vries in de zaak? Hoe dan ook, het Openbaar Ministerie wijst Peter R. De Vries voorlopig af als adviseur van Nabil B.

………

*Grondbeginsel van het strafrecht: Onschuldpresumptie/vermoeden van onschuld.

“Eenieder dient voor onschuldig te worden gehouden tot het tegendeel is bewezen”

*Artikel 6, lid 2 van het  Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM):

Een ieder tegen wie een vervolging is ingesteld, wordt voor onschuldig gehouden totdat zijn schuld in rechte is komen vast te staan.

*Artikel 14, lid 2 van het Internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten (IVBPR) is een rechtsgrond te vinden voor het vermoeden van onschuld:

Een ieder die wegens een strafbaar feit wordt vervolgd wordt voor onschuldig gehouden, totdat zijn schuld volgens de wet is bewezen.

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/vervolg-aivd-taghi-terrorismekaart

https://nos.nl/artikel/2339285-twintig-miljoen-geheime-berichten-onderschept-honderd-arrestaties-in-nederland

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: