Pastasauzen (Bolognese)

Door : | 0 Reacties | Op : 14-08-2013 | Categorie : SoSo Blog

Wanneer je een lekker pizza- of pastagerecht op tafel wilt zetten is de pastasaus met de tomaat als basis de doorslaggevende factor.

Persoonlijk vind ik dat een pastasaus absoluut niet zuur mag ruiken en smaken. Bovendien mag een saus ook niet machtig zijn.
In mijn pastasauzen gebruik ik uitsluitend verse natuurlijke ingrediënten. Ik houd me niet aan bepaalde richtlijnen, maar uien, knoflook, olijfolie en verse kruiden vormen samen met de tomaat de basis.

De Italiaanse Bolognesesaus afkomstig uit Bologna is in tegenstelling tot andere pastasauzen rijk gevuld.
De lekkerste tomaten ter wereld komen uit de licht en zonnige streek Campania.

De Roem / Rome (Romeinen), Finiqijien (Grieken), Bizantijien (Byzantijnen; inwoners van het Romeinse Rijk, waarbij cultuur, religie en taal Grieks waren) hebben onder andere diepe sporen in Marokko achtergelaten tijdens diens bezettingen.
De Arabieren aan de andere kant lieten in Sicilia (Sicilië) hun culinaire sporen na. Met name couscous, specerijen en zoete ingrediënten, zoals rozijnen zijn belangrijk in de citrusstreek.

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: